Loading...
Όταν οφείλαμε ως πολίτες να έχουμε μάθει από τα λάθη μας…
Κλίκ για μεγέθυνση

      Φίλες και φίλοι, πριν κάποιες 10ετίες βρέθηκα στο Κάιρο και μετά σε κάποιες άλλες χώρες όμορες της Αιγύπτου, παρακολουθώντας άναυδος τους πολίτες τους να κρέμονται σαν τα σταφύλια από τα παράθυρα και τις πόρτες των τραίνων με κάποιους από αυτούς να γλιστρούν πέφτοντας στους δρόμους με κίνδυνο να συνθλιβούν, ατυχήματα όχι σπάνια για τους δύστυχους αυτούς ανθρώπους. Κι όμως, ήρθε η στιγμή αυτό που απευχόμουν να μη συμβεί ποτέ στη χώρα μας, να το ζήσουμε σε χειρότερη κλίμακα στον δικό μας τόπο. Ντροπή!

     
Δυστυχώς ως πολίτες για άλλη μια φορά καλούμαστε να πληρώσουμε ακριβά το τίμημα των επιλογών μας, γιατί δεν μπορέσαμε ποτέ να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και την πολιτική μας ανωριμότητα σκεπτόμενοι ως Έλληνες για το καλό της πατρίδας μας και όχι ως οπαδοί ομάδων, φτάνοντας στις κάλπες να ψηφίζουμε άτομα που όχι μόνο απέτυχαν του έργου τους γκρεμίζοντας τη χώρα αλλά και που αθέτησαν κάθε υπόσχεση τους προς τον λαό, με κάποιους από αυτούς να φτάνουν ακόμα και στην προδοσία!
      Αυτές τις μέρες δυστυχώς ζούμε για άλλη μια φορά μια νέα εθνική τραγωδία θρηνώντας τον θάνατο Ελλήνων πολιτών και αθώων παιδιών, γιατί είμαστε επιρρεπείς στα ίδια λάθη, μη μπορώντας να αντιληφθούμε ως λαός ότι πρέπει να καταδικάζουμε κάθε πολιτικό και την παράταξη του στέλνοντας τους όλους στα σπίτια τους, ακόμα και στα μπουντρούμια όταν το αξίζουν και όχι να τους επιτρέπουμε να παραμένουν στην πολιτική ζωή του τόπου επαναδιεκδικώντας την εξουσία, γιατί αυτά τα λάθη πληρώνονται ενίοτε με αίμα αθώων και ακόμα χειρότερα με εθνικές τραγωδίες!

      Έτσι φτάσαμε δυστυχώς να θρηνούμε σήμερα αθώους πολίτες, γιατί κανείς πολιτικός δεν οδηγήθηκε ποτέ στο εδώλιο να δικαστεί για τα εγκλήματα του μένοντας όλοι ατιμώρητοι, συγκαλύπτοντας ο ένας τον άλλον με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, με ψηφίσματα και νόμους απαλλακτικούς για να μη μπορεί κανείς ποτέ να τους αγγίξει στέλνοντας τους στα μπουντρούμια για το υπόλοιπο της ζωής τους, να πληρώσουν το τίμημα που τους αξίζει για τα εγκλήματα τους απέναντι στον λαό και τη πατρίδα!
     
Ωστόσο, δεν είμαστε και εμείς ως πολίτες άμοιροι των ευθυνών μας, γιατί επιτρέπουμε σ΄αυτούς που μας κυβερνούν κάθε φορά να παραμένουν στην εξουσία δίνοντας τους "συγχωροχάρτι", όταν έχουν διαπράξει εθνικά και οικονομικά εγκλήματα σε βάρος της χώρας προσπορίζοντας προσωπικά οφέλη, ξεπουλώντας την πατρίδα τους και τον λαό στους μέντορες τους και στους τραπεζίτες κλέβοντας μας τη ζωή, τις περιουσίες και τα σπίτια μας μέσω των Funds και των Ετ. Διαχείρισης, ενεργώντας ως συμμορίτες και οργανωμένες φράξιες!

      Πατριώτες και πατριώτισσες, αν θέλουμε όντως να ζήσουμε σε μια πατρίδα όπως την οραματιζόμαστε όλοι, πρέπει να αλλάξουμε μυαλά πρώτα εμείς σκεπτόμενοι και ενεργώντας πάντα, πέρα και πάνω από κόμματα! Επιτέλους, κουραστήκαμε να το λέμε!
      Αν δεν μάθουμε να απορρίπτουμε αυτούς τους πολιτικούς που με τις επιλογές τους και τις αποφάσεις τους μας οδήγησαν σε μονοπάτια απαξίας και στην καταστροφή για να βρεθούν στην εξουσία εξυπηρετώντας τα προσωπικά τους συμφέροντα και των μέντορων τους, δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα σ’ αυτή τη δόλια χώρα.      
      Ήρθε η στιγμή μετά και από αυτή την τραγωδία οι συγγενείς των θυμάτων να ζητήσουν την ποινική δίωξη κάθε υπευθύνου και δη αυτών των πολιτικών των τριών κομμάτων που βρέθηκαν στην εξουσία τα τελευταία χρόνια, γιατί είναι αυτοί που φέρουν ακεραία την ευθύνη αυτού του μαζικού εγκλήματος. Πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί να δικαστούν επιτέλους, να πληρώσουν το τίμημα που τους αξίζει!
      Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να υπάρξει εξυγίανση στην πολιτική ζωή του τόπου!!!

      Τέλος, για να καταλάβουμε τι συμβαίνει σ’ αυτή τη δόλια πατρίδα μας. Κυριακή πρωί στην εκπομπή του ο Καμπουράκης στο OPEN, απευθυνόμενος σε δυο αξιόλογα νέα παιδιά σπουδαστές θέλοντας ο αχαρακτήριστος να δικαιολογήσει ίσως κάποιους πολιτικούς υπεύθυνους αυτού του φρικτού εγκλήματος, υπέπεσε σε ένα σοβαρό ατόπημα θέτοντας τους την εξής γελοία, ακραία και χλευαστική ερώτηση: "Παιδιά τι ζητάτε; Αν ως δια μαγείας μπορούσαμε να πετάξουμε έξω από τη βουλή και τους 300 βουλευτές, τι θα γινόταν την επόμενη μέρα και ποιοι θα κυβερνούσαν τη χώρα, η δική σας γενιά των πτυχιούχων 25άρηδων;"
      Δεν ξέρω και δεν θα ‘θελα να πιστέψω ότι υπήρχε κάποια σκοπιμότητα σε αυτή την τοποθέτηση του, ωστόσο, η απάντηση βρε βουβοκέφαλε που ζητάς βρίσκεται στο βιβλίο μου "21ος ΑΙΩΝΑΣ, ο Διχασμός των λαών και η σύγχρονη Αναγέννηση" εκδόσεις Λιβάνη, κι αν σου πέφτει βαρύ να το διαβάσεις, πήγαινε απλά στην κεντρική σελίδα μας να την βρεις στο άρθρο, "Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ"!                                                                                   
      Και κλείνοντας, κ. Καμπουράκη η ιστοσελίδα μας θα είναι πάντα ανοιχτή για σας να σας λύνει κάθε απορία και πρόβλημα σας, ωστόσο, καλό θα ήταν να σκέπτεστε πριν ανοίγετε το στόμα σας γιατί απευθύνεστε στον Ελληνικό λαό και μη ξεχνάτε ποτέ ότι "και οι κρίνοντες κρίνονται"!


Β. Αναγνώστου  Συγγραφέας – Αρθρογράφος     

www.manifesto.com.gr

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!