Loading...
ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ – 1: ΟΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ!
Κλίκ για μεγέθυνση

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΛΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;
      Έναν λαό που οι δικές του κυβερνήσεις τον οδήγησαν στον διασυρμό, στην πενία και στην οικονομική του καταστροφή, κλέβοντας του τη ζωή και τις περιουσίες του!

      Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα αποτελέσματα των επαναρυθμιζόμενων Κ.Δ. των τελευταίων 12 μηνών, η κατάσταση πλέον γι αυτούς τους πολίτες είναι τραγική!  1 στα 3 δάνεια ξανακοκκίνισαν με τα χειρότερα να βρίσκονται μπροστά τους, σε ένα  οικονομικό περιβάλλον που είναι αδύνατον πλέον σε κάθε κόκκινο δανειολήπτη να εξυπηρετήσει το δάνειο του, κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να χάσουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους!      
      Σ’ αυτό το Αρμαγεδδωνικό περιβάλλον που βιώνει πλέον η παγκόσμια κοινότητα, με τον πλανήτη να φλέγεται και με εστίες πολέμου παντού, εν μέσω μιας επισιτικής και ενεργειακής κρίσης και απίστευτης ακρίβειας, μη μπορώντας κανείς να εξυπηρετήσει πλέον τις καθημερινές του ανάγκες, είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος και δη η κυβέρνηση ότι αυτοί οι πολίτες θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους;

      Κύριε Πρωθυπουργέ ως εδώ, δεν πάει άλλο! Τοποθετούμενοι με τις καλύτερες των προθέσεων απέναντι σας, αναγνωρίζοντας σας ότι όντως έχετε κάνει κάποιους σωστούς χειρισμούς, στα εθνικά μας θέματα και όχι μόνο, είμαστε αναγκασμένοι πλέον  να σας πούμε, ότι αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να δώσετε λύση σ΄αυτό το εθνικό έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων, παραδώστε τα σκήπτρα στον επόμενο!                           
      Επιτέλους ή σκύβετε πάνω από τα εκατομμύρια των κόκκινων δανειοληπτών παίρνοντας άμεσες και καταλυτικές αποφάσεις να σώσετε ζωές, οικογένειες και επιχειρήσεις δίνοντας τους και πάλι την ελπίδα να παλέψουν για την επιβίωση τους ή παρατήστε τα έχοντας δικαιώσει αυτούς που σας αντιπολιτεύονται!
      Την ευθύνη αυτού του δράματος την έχουν όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις,  έχοντας κάνει τραγικά και εγκληματικά λάθη ως αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί  στα μνημόνια, οδηγώντας τις  επιχειρήσεις και τον λαό σε οικονομικά αδιέξοδα και στη καταστροφή, κάτι που βιώσαμε και βιώνουμε έως σήμερα όλοι ως πολίτες!   
      Ωστόσο, το μεγαλύτερο λάθος και εθνικό ατόπημα που κάνατε όλοι, ήταν να παραδώσατε τις τράπεζες αντί πινακίου φακής στα κοράκια μαζί με τα δάνεια του λαού, όταν εσείς ως πολιτικοί και εναλλασσόμενες κυβερνήσεις γκρεμίσατε τη χώρα παραδίδοντας την στο έλεος μιας κάστας αδίστακτων και ανελέητων υπανθρώπων! Πως είναι δυνατόν να αδιαφορείτε για αυτό το τεράστιο και  υπαρξιακό πρόβλημα του λαού;

      Ήρθε η στιγμή πλέον να βάλετε ένα οριστικό τέλος σ’ αυτό το δράμα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, αλλάζοντας τους όρους για τράπεζες-Funds και Ετ. Διαχείρισης! 
      Βάλτε ένα τέλος επιτέλους σ' αυτή την αθλιότητα, να παρακολουθούμε τις τράπεζες και τα μακριά τους χέρια Funds και Ε.Δ, όλα  αυτά τα κοράκια που έχουν πέσει να κατασπαράξουν τις σάρκες του λαού καταστρέφοντας οικογένειες και επιχειρήσεις να τους παίρνουν τα πάντα,  μετατρέποντας τους σε παρίες και σκλάβους οδηγώντας τους έως και στον θάνατο! 
      Αυτή η ανεξέλεγκτη ακραία κατάσταση που μας παραπέμπει πλέον ευθέως σε ελεγχόμενα ολοκληρωτικά καθεστώτα με εγκάθετους πολιτικούς να υπηρετούν τα συμφέροντα των ισχυρών, δεν τιμά την πατρίδα μας, όλα αυτά αφορούν  άλλες τριτοκοσμικές χώρες!
      Όπως επίσης και αυτές οι απάνθρωπες όσο και κατάπτυστες, δήθεν σωτήριες λύσεις που μόνο σε ηλιθίους ή τριτοκοσμικούς πολίτες μπορούν να απευθύνονται, περί εξωδικαστικών συμβιβασμών με οικιοθελείς δηλώσεις πτώχευσης και παράδοσης όλων των περιουσιακών τους στοιχείων αφαιρώντας τους τα πάντα μαζί και την αξιοπρέπεια τους, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!

      Αρκετά! Ο λαός μας ζει καθημερινά το μαρτύριο της σταγόνας παλεύοντας να επιβιώσει μέσα σ΄ αυτόν τον Αρμαγεδδώνα που τον ρίξατε ως πολιτικοί, αφαιρώντας του κάθε ελπίδα επιβίωσης οδηγώντας τον σε ένα  αποικιοκρατικό καθεστώς, που μόνο ντροπή μπορεί να νοιώθει ως Έλληνας πολίτης, μια ντροπή που θα πρέπει να νοιώθουν και οι όποιοι υπεύθυνοι γι αυτό!
      10 χρόνια τώρα δεν πάψαμε στιγμή με εκατοντάδες άρθρα μας να προειδοποιούμε για το τι θα συμβεί στη χώρα αν όλοι οι πολιτικοί μας δεν αλλάξουν έγκαιρα την στάση τους απέναντι στις τράπεζες, κοινοποιώντας αυτά κάθε φορά προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις και κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης, ζητώντας τους να σεβαστούν τον λαό και τους δανειολήπτες, καθιστώντας τους υπευθύνους για ότι συμβεί!
      Ωστόσο, αντί να σεβαστούν κάποιες στοιχειώδεις αξίες και αρχές υπηρετώντας τον λαό, δυστυχώς συναίνεσαν στα κατάπτυστα αιτήματα των τραπεζιτών, να σώσουμε με τα χρήματα του λαού 3 φορές τις τράπεζες, επιτρέποντας τους να δώσουν τα δάνεια του αντί πινακίου φακής στα Funds και στις Ετ. Διαχείρισης, δηλαδή στους εαυτούς τους και στους ημετέρους τους, μη προτείνοντας αυτά πρωτίστως με τους ίδιους όρους εξαγοράς στους δανειολήπτες, μήπως μπορέσουν να σώσουν τις οικογένειες τους και τις επιχειρήσεις τους!    
      Μιλάμε πλέον για μια πράξη ντροπής, μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της χώρας  που θα καταγράψει είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, τα ονόματα όλων των υπευθύνων αυτής της Εθνικής τραγωδίας, του ξεπουλήματος και της προδοσίας του λαού, κατονομάζοντας  τους υπευθύνους που θα περάσουν στην αιωνιότητα κηλιδωμένοι για πάντα  αυτοί  και οι απόγονοι τους!

      Κύριε Πρωθυπουργέ, ως ανώτατος άρχων, έχετε δυο επιλογές ή να μην κάνετε τίποτα ή να επιτελέσετε το καθήκον σας απέναντι στον λαό και στη πατρίδας σας! 
      Ωστόσο, υπό τις παρούσες παγκόσμιες και εθνικές συνθήκες πριν είναι αργά, πρέπει να πάρετε μια απόφαση. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη χώρα. Όλοι αυτοί οι επιτήδειοι μισέλληνες "εξαγόρασσν" τα δάνεια από 3 έως και 10-15 % και τα ζητούν από τους δανειολήπτες στο 100% της αξίας τους συν τους τόκους!!!
      Είναι δυνατόν να μη βλέπετε πως λειτουργούν και τι κάνουν; Περιμένετε να πειστούν οι πολίτες, δανειολήπτες ή μη, ότι δεν γνωρίζετε τίποτα από όλα αυτά που κάνουν; Ένας εξ αυτών μόνο επιχειρησιακός όμιλος η DV, δούλεψε πέρυσι στην Ελλάδα και στην Κύπρο με περιθώριο κερδών EBITDA 54% τοκογλυφικά (!), ενώ στην Ιταλία πέτυχε απόδοση 22% και στην Ισπανία και την Πορτογαλία 25%! Αυτό δεν σας λέει τίποτα;   
      Επίσης ξεχάσατε και εσείς μαζί με αυτούς τις δεσμεύσεις τους-σας για "δήθεν" μεγάλα κουρέματα στις ρυθμίσεις των Κ. Δανείων; Αυτό δεν δηλώσατε με τους ΥΠΟΙΚ από κοινού ότι θα συμβεί ή το κάνατε συνειδητά για να χρυσώσετε το δηλητηριώδες χάπι που προσφέρατε στον λαό; 
      Είναι δυνατόν να αγνοείτε τόσα δημοσιεύματα των Μ.Μ Ε. όπως ενδεικτικά δυο εξ αυτών που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, που αναφέρονται στις παραβατικές και ακραίες συμπεριφορές των Funds και των Ε.Δ. υπό την σκέπη των τραπεζών αλλά και της δικής σας ανοχής και έγκρισης;
      Επιτέλους τι κάνετε; Αυτοί δεν είναι άνθρωποι, δεν λειτουργούν καν ως επιχειρήσεις, είναι εταιρίες που μας παραπέμπουν σε μεθοδεύσεις Μαφιόζων και ανθρώπων της νύχτας, είναι δυνατόν να τους αφήνετε να λυμαίνονται τον τόπο και τον λαό μας;
      Παρακαλούμε και πάλι, σκύψτε πάνω στο πιο σοβαρό από τα υπαρξιακά προβλήματα του λαού μας τώρα που σας δίνεται η ευκαιρία μετά και από την αύξηση των εσόδων του τουρισμού, να κάνετε κάποιες διαθρωτικές κινήσεις που θα μπορούσαν να σώσουν ζωές και επιχειρήσεις.
      Βοηθείστε κάποιες μικρές έστω κατηγορίες δανειοληπτών διαγράφοντας τα δάνεια τους, ποσά που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα για το κράτος, όπως μια κατηγορία εξ αυτών είναι αυτή που αναφερθήκαμε στο προηγούμενο άρθρο μας, τους δανειολήπτες του Ελ. Δημοσίου!

     
Ωστόσο αυτή η κίνηση δεν μπορεί παρά να αποτελέσει την απαρχή της προσπάθεια σας να διορθώσετε τις αδικίες και τα ατοπήματα προηγούμενων κυβερνήσεων -και της παράταξη σας για να είμαστε ακριβοδίκαιοι- καθώς θα πρέπει να δείτε όλο το δάσος, που δεν είναι τίποτε άλλο από την κάθαρση της κόπρου του Αυγεία, όπως ήδη έχουμε  αναφερθεί, προχωρώντας στην ψήφιση ενός ριζοσπαστικού Νομοσχεδίου, αναγκάζοντας τράπεζες-Funds και Ετ. Διαχείρισης να σεβαστούν και να εφαρμόσουν τα όποια νέα επιβαλλόμενα μέτρα σας άμεσα και εις το ακέραιο!
      Αν αυτοί οι κύριοι δεν δεχτούν να αλλάξουν πολιτική μειώνοντας άμεσα τα κέρδη τους με ανώτερο ποσοστό της τάξεως του 15-20%, αφαιρέστε τους πλέον το δικαίωμα της κατοχής και διαχείρισης των δανείων με οποιονδήποτε τρόπο, εσείς κυβερνάτε όχι οι τραπεζίτες! 
      Μη διστάσετε, ακόμα κι αν χρειαστεί να επαναγοράσετε ως κράτος τα δάνεια στις ίδιες τιμές που τα "πούλησαν" οι τράπεζες, προσφέροντας τα στους δανειολήπτες, κάτι που θα έπρεπε ήδη να έχει συμβεί πριν δοθεί το δικαίωμα στους τραπεζίτες να παίξουν το βρώμικο παιχνίδι τους ιδιοποιούμενοι τις περιουσίες του λαού! 

      Επιτέλους, δώστε ένα τέλος γυρίζοντας σελίδα τον Σεπτέμβριο που θα επιστρέψετε στα καθήκοντα σας, εξαγγέλλοντας τα νέα μέτρα, αυτά που θα πρέπει να επιβληθούν στην ανεξέλεγκτη αυτή αγέλη των αρπακτικών που λυμαίνεται τον τόπο σταματώντας την επικυριαρχία τους, σώζοντας  τη χώρα, την οικονομία και τον λαό μας!!!

Β. Αναγνώστου   Συγγραφέας – Αρθρογράφος    

www.manifesto.com.gr                                                                           

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!