Loading...

Προς Υπουργό κ. Ν. Βαλαβάνη.  Υπ’ όψη Υπουργού κ. Δ. Μάρδα

Θέμα: Αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ δια μιας ΝΕΑΣ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!!!

   Κυρία Υπουργέ, με όλo τον σεβασμό προς το πρόσωπο σας και την κυβέρνηση, παρακαλώ πολύ επιτρέψατε μου να αναφερθώ στα κάτωθι πριν είναι αργά!
   Καταρχάς θα αναφερθώ στην χθεσινή δήλωση του ΥΠΟΙΚ κ. Βαρουφάκη ο οποίος μεταξύ άλλων είπε κάτι πολύ σωστό και ακριβές. Ότι ''για να πετύχει ένα μέτρο πρέπει να είναι δίκαιο και ο ΕΝΦΙΑ δεν ήταν'', όπως δεν είναι φυσικά και ο Φ.Μ.Α.Π.!!!
   Επίσης υπενθυμίζω ότι η Ν.Δ. κατά γενική ομολογία, κυρίως, έχασε την εξουσία από τον ΕΝΦΙΑ! Εσείς αυτό θα το επιχειρήσετε μέσω της εφαρμογής του Φ.Μ.Α.Π.; Γιατί αν δεν επιδιώκετε αυτό, τι προσπαθείτε να κάνετε;
   
Είναι δυνατόν να απευθύνεστε στους πολίτες και να μιλάτε για κράτος Δικαίου, όταν ζητάτε από έναν άνεργο ή έναν συνταξιούχο, που έφτιαξε 2-3 ακίνητα (ένα για το κάθε  παιδί του) με στερήσεις μιας ολόκληρης ζωής και επί πλέον ένα σπίτι για τα γεράματα του, έχοντας τώρα ως έσοδο την μειωμένη σύνταξη του και ξενοίκιαστα τα όποια απαξιωμένα και υπερφορολογημένα ήδη ακίνητα του, να σας πληρώσει φόρους και μάλιστα μετά από 5 χρόνια λεηλασίας όλων των οικονομιών του; Πως θα βγουν τα νούμερα σ’ αυτόν τον άνθρωπο να σας δώσει οτιδήποτε, που θα τα βρει, πως θα πληρώσει και τι θα κάνει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που του δημιουργείτε;
  
Φέρνοντας αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε απόγνωση  περιμένετε να έχετε την κατανόηση και συμπαράσταση του Ελληνικού λαού; Πολύ φοβάμαι δυστυχώς ότι πάτε να διαπράξετε το πρώτο σας  και ίσως μοιραίο λάθος, το ίδιο λάθος που έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση!

   Ωστόσο επιτρέψτε μου παρακαλώ να σας πω τι θα συμβεί. Ο τύπος αυτός του συγκεκριμένου Έλληνα οικογενειάρχη, δηλαδή η πλειονότητα του Ελληνικού λαού (γιατί αυτή ήταν η κουλτούρα μας πάντα), έχοντας πλέον μόνο την σύνταξη του ως έσοδο, απλά δεν θα μπορέσει να πληρώσει και είναι απολύτως λογικό!

   Επιλογές: Στην ουσία καμία! Του κατάσχετε την περιουσία και τον βάζετε φυλακή για συσσωρευμένα χρέη και έστω αν δεν ισχύσει το δεύτερο όπως διατείνεστε, αυτό δεν θα έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα γι’ αυτόν και την οικογένεια του, γιατί ήδη θα τους έχετε καταστρέψει την ζωή τους. Και αναρωτιέται κανείς, γιατί δεν τους ζητάτε ευθέως να σας παραδώσουν τίτλους και κλειδιά, θα ήταν πιο ειλικρινές και εκτιμητέο από το να τους προσβάλετε τόσο βάρβαρα την νοημοσύνη τους.
   Με συγχωρείτε πολύ, αλλά αυτό που πάτε να κάνετε αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ!
Θα οδηγήσετε εκατοντάδες χιλιάδες έντιμους πολίτες σε απόγνωση, σε οικονομική καταστροφή και κοινωνική απαξίωση και βέβαια αρκετούς από αυτούς στον θάνατο!
   Αυτό θέλετε να κάνετε; Πιστεύω πως όχι, αλλά δεν φτάνει η πρόθεση. Ούτε βεβαίως πιστεύω ότι και οι προηγούμενοι είχαν αυτή την πρόθεση, δείτε όμως τι συνέβη σ’ αυτούς και στον λαό. Αυτό που θα συμβεί είναι, να δημιουργήσετε χιλιάδες οικογένειες που θα μισήσουν την κυβέρνηση για το κακό που θα τους κάνει και θα στείλετε τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους στα άκρα. Στην Χ.Α., στους αναρχικούς και στην τρομοκρατία!
   Ωστόσο θα βγαίνετε στα κανάλια και θα αναρωτιέστε και εσείς, τι έφταιξε τάχα  και αυξήθηκαν τα ποσοστά της εγκληματικότητας και της Χ.Α!
  
   ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ; ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΧΙ, ΕΣΕΙΣ
;

  
Κυρία Υπουργέ, απ’ ότι γνωρίζω έχετε χρόνο μπροστά σας να μελετήσετε και να πάρετε τις όποιες αποφάσεις σας προ της εφαρμογής του νόμου. Παρακαλώ πολύ ξαναδείτε το θέμα και ταυτόχρονα μπείτε στο site μας στο άρθρο,  ''ΕΝΦΙΑ'' Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ & Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ!!! Ελπίζω να πειστείτε από τα αναγραφόμενα σ’ αυτό για να αποφευχθούν τα χειρότερα για όλους. Αν δεν το κάνετε πολύ φοβάμαι ότι θα με θυμηθείτε, όταν θα είναι αργά!

   Παρακαλώ πολύ συγχωρήστε την επιμονή μου επί του θέματος, αλλά αυτό συμβαίνει, γιατί, είμαι πεπεισμένος ότι σε μια περίοδο που έχετε τον λαό στο πλευρό σας η εφαρμογή αυτού του μέτρου, θα αποτελέσει την αρχή του τέλους  για την κυβέρνηση και θα επιφέρει ταυτόχρονα καταστροφικές οικονομικές συνέπειες στους πολίτες, κάτι που είναι πραγματικά άδικο για όλους να συμβεί!

 

Με εκτίμηση

Βασίλης  Αναγνώστου

www.manifesto.com.gr

© Copyright 2013 - 2023 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!