Loading...
21ος Αιώνας. Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης κοινωνικής Επανάστασης
Κλίκ για μεγέθυνση

Η ΑΡΧΗ !

     Φίλες και φίλοι, παρακαλώ επιτρέψατε μου να πω ότι η ίδια η ζωή, μας έχει διδάξει ότι κάθε αρχή σε οτιδήποτε δημιουργικό είναι δύσκολη, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε πολιτικοοικονομικά και κοινωνικά θέματα που αφορούν την ζωή και το μέλλον των ανθρώπων.

     Δυστυχώς θα πρέπει να δεχτούμε μετά από αυτή την μακρά και καταστροφική περίοδο της χώρας μας και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ότι είμαστε αναγκασμένοι σαν λαός να δραστηριοποιηθούμε για να βρούμε λύσεις και διεξόδους, προκειμένου να προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικές αλλαγές του πολιτικού και κοινωνικού μας συστήματος, γιατί αν δεν συμβεί αυτό έγκαιρα,το μέλλον της πατρίδας μας θα είναι καταστροφικό!
     Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε σε όλες τις συνέπειες που έχει υποστεί ο λαός μας έως σήμερα από τις απαράδεκτες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, καθώς τις γνωρίζουμε όλοι και τις βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια στην καθημερινότητα μας, γι’ αυτό και θα περιοριστούμε σε κάποιες ελάχιστες από αυτές.

     Ωστόσο, το πρώτο που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πλέον ως λαός και που αποτελεί αναγκαιότητα για την ύπαρξη και το μέλλον αυτού του τόπου είναι, η ανάδειξη μιας νέας πολιτικής δύναμης, ενός κινήματος μιας νέας γενιάς πολιτικών προερχόμενων από όλες τις κοινωνικές τάξεις, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα τάξη πραγμάτων. Σε ένα κράτος Δικαίου όπου θα εκπροσωπείται πλέον από νέα πρόσωπα άμεμπτα και καταξιωμένα κοινωνικά, αλλά και από νέες προσωπικότητες και επιστήμονες που ο κάθε ένας από το δικό του μετερίζι θα μπορεί να προσφέρει αυτό που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα μας, δίχως να αποκλείουμε ακόμα και την παρουσία κάποιων μικρών πολιτικών κομμάτων!  
     Είναι όλοι αυτοί οι πολίτες που μπορούν να αποτελέσουν τον πυρήνα ενός νέου κινήματος για να τους ακολουθήσουν οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, αυτοί που θα στηρίξουν την τόσο πολύτιμη όσο και αναγκαία αλλαγή χρειάζεται η πατρίδα μας!!!

    Δυστυχώς όπως διαπιστώνουμε όλοι καθημερινά, βλέπουμε ένα ανάλγητο κράτος με διαπλεκόμενους πολιτικούς να επιτίθεται στους πολίτες του, εξαντλώντας τους με την ανηλεή φορολογική του πολιτική οδηγώντας τους στα μονοπάτια της ανέχειας και της κοινωνικής απαξίωσης και κάποιους από αυτούς ακόμα και στην παραβατικότητα, καθώς αδυνατούν πλέον ως πολίτες να είναι συνεπείς ακόμα απέναντι και στις βασικές τους υποχρεώσεις, πόσο μάλλον έναντι του κράτους και των ανήλεων τραπεζών, οι οποίες προχωρούν κάθε φορά στις κατασχέσεις των περιουσιών τους  οδηγώντας τους στην ανέχεια και στην καταστροφή και κάποιους από αυτούς έως και στον θάνατο!!!
     Αναφερόμαστε σε ανθρώπους αξιοπρεπείς και έντιμους που έχτισαν την ζωή τους δουλεύοντας σκληρά για να φτιάξουν κάποια βασικά περιουσιακά στοιχεία για τις οικογένειες τους και που κανείς  ποτέ δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει το ήθος τους και τη συνέπεια τους απέναντι στις υποχρεώσεις τους και που σήμερα έρχονται οι τράπεζες και οι πολιτικοί να τους πάρουν τα πάντα μεταλλάσσοντας τους σε παρίες και άστεγους, κάνοντας τους να ντρέπονται να κοιτάξουν στα μάτια ακόμα και τα παιδιά τους!

     Πως μπορούμε να μην αναφερθούμε στις πράξεις αυτού του ανάλγητου κράτους όταν αυτό είναι υπεύθυνο 100 % για την κατάντια του λαού μας; Και ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπεύθυνες είναι όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις που οδήγησαν τον λαό και τη χώρα σ’ αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση;
     Οι 1.500.000 πολίτες φταίνε που βρέθηκαν άνεργοι μη έχοντας καν τα προς το ζην ή οι υπόλοιποι εναπομείναντες εργαζόμενοι που έχουν χάσει το 50% των αποδοχών τους μη μπορώντας πλέον να ζήσουν; Φταίνε οι συνταξιούχοι με τις κατά 50% κομμένες συντάξεις τους που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες ακόμα και τα φάρμακα τους κινδυνεύοντας να πεθάνουν σαν τα σκυλιά;
     Τέλος, φταίνε οι επιχειρηματίες που δεν μπαίνουν πελάτες στα καταστήματα τους μη μπορώντας πλέον να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους ή φταίει το ανάλγητο κράτος και οι τραπεζίτες που έκλεψαν τα χρήματα του λαού γκρεμίζοντας την οικονομία,  για να τους πάρουν τελικά τα πάντα μεταλλάσσοντας τους σε παρίες και άστεγους ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΩΝ ΜΕΝΤΟΡΩΝ ΤΟΥΣ;

     Η απάντηση φυσικά είναι ότι δεν φταίνε οι πολίτες, καθώς δεν είναι δυνατόν με αυτά που συμβαίνουν να έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τους όποιους αμφιλεγόμενους φόρους τους ζητούν κάθε φορά, όπως το ‘Ενφια και τόσους άλλους και φυσικά τα όποια δάνεια τους!   
     Γι αυτό και η λύση είναι μια, αλλαγή του πολιτικού κατεστημένου της χώρας!

    Δυστυχώς κάθε μέρα είμαστε υποχρεωμένοι να βιώνουμε την πλήρη παράνοια ενός στυγνού και ανάλγητου κράτους, που έχοντας ως δεκανίκι τις τράπεζες υπηρετώντας τα συμφέροντα των ισχυρών και μεντορών του, δείχνει να μη αντιλαμβάνεται πλέον ότι όλο αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ για τη χώρα και γι αυτούς που την κυβερνούν!
    Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας σήμερα σκεπτόμενος με ανιδιοτέλεια, ‘’πέρα και πάνω από κόμματα’’, που να μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για ένα απίστευτα αριστοτεχνικά στημένο και προμελετημένο σχέδιο εξαπάτησης και κλοπής όλων των περιουσιακών στοιχείων της χώρας και του λαού μας, φτάνοντας στο σημείο να διαφεντεύουν πλέον τις τύχες του λαού μας τραπεζίτες και εγκάθετοι πολιτικοί που με τον πιο δόλιο τρόπο πέτυχαν να ξεπουλήσουν τη πατρίδα μας, γκρεμίζοντας κυριολεκτικά τη χώρα καταστρέφοντας τον λαό και  την οικονομία μας για πάντα; 
     Πως μπορούμε να παραβλέψουμε τον πλέον δόλιο τρόπο που φόρτωσαν με δάνεια τους πολίτες της χώρας και πως πήραν τελικά τις τράπεζες μαζί με τα δάνεια του λαού αντί πινακίου φακής, όταν έως και τις νύχτες χτύπαγαν τα τηλέφωνα κάθε πολίτη προσπαθώντας να βρουν πελάτες-θύματα φορτώνοντάς τους με πολλαπλά και πέρα των δυνατοτήτων τους προσωπικά και επιχειρηματικά δάνεια ,με εξωπραγματικά επιτόκια του 10 και 20% -αν είναι δυνατόν- μη μπορώντας πλέον σήμερα να τα αποπληρώσουν, οδηγώντας τους στα σημερινά αδιέξοδα και στην οικονομική τους καταστροφή!!!

     Φίλες και φίλοι, μετά από όλα αυτά επιτρέψτε μου να πω, ότι βρισκόμαστε στη πλέον κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας.
     Έχουμε μια κυβέρνηση ελεγχόμενη και υποταγμένη στους ισχυρούς οικονομικούς γίγαντες και τραπεζίτες, ανήμπορη να διαχειριστεί τα θέματα του κράτους και μια αντιπολίτευση χαμένη στις συνιστώσες της, δίχως υπεύθυνο λόγο και πρόγραμμα να εξαπολύει απειλές προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμα και προς αυτούς που θα ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλαδα. Και βεβαίως δεν σταματά σ’ αυτό, κατά περιόδους όποτε αυτή κρίνει, εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα και τις εκάστοτε διεκδικήσεις κάποιων κοινωνικών τάξεων, τους καλεί σε ’επανάσταση’’ για να ρίξουν την κυβέρνηση. Αυτή σαν προτροπή αν δεν ήταν επικίνδυνη για την σταθερότητα του πολιτεύματος μας, θα την χαρακτήριζα ως μια κλασική αντιπολιτευτική  γραφική συμπεριφορά. Ωστόσο, επειδή πλέον  έχει χαθεί κάθε μέτρο και δεν ξέρουν τι λένε και τι κάνουν, καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει και αυτούς είναι να βρεθούν στην εξουσία, είναι εξίσου επικίνδυνοι για τη χώρα και φυσικά κανείς δεν πρέπει να τους εμπιστευτεί!
     Μετά τα ως άνω και τις τραγικές εμπειρίες που έχουμε πλέον ως λαός, με αυτό το συνονθύλευμα των πολιτικών της χώρας μας, θα ήταν ουτοπία και εθνικό έγκλημα πλέον για τον λαό μας να ξαναεμπιστευτεί αυτούς τους πολιτικούς και τα κόμματα τους!
                                                               
     Ωστόσο δυστυχώς, επειδή εναλλακτικές λύσεις σε πρόσωπα και κόμματα σ’ αυτόν τον τόπο δεν υπάρχουν, όπως δεν θα υπάρξουν και στο μέλλον αν επιμείνουμε στα ίδια άτομα και κόμματα, θα πρέπει ο λαός μας να βρει τις δικές του διεξόδους. 
     Είναι αυτό που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος να γίνει πράξη και που πρέπει αυτή η προσπάθεια με κάποιον τρόπο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί, καθώς αποτελεί την  μόνη λύση σωτηρίας για τη χώρα μας και τον λαό μας. Ας πάψουμε επιτέλους να εθελοτυφλούμε και να ζητάμε ευθύνες από τους άλλους, η ευθύνη είναι δική μας!!!

      Η πρόταση μας είναι απλή! Αρχικά πρέπει να δημιουργηθεί μια πολυσυλλεκτική ομάδα πολιτών που θα μπορούσε να εξελιχθεί  κατά το πρώτο της στάδιο σε έναν δυναμικό φορέα, ικανό να διεκδικήσει μια σοβαρή θέση στα πολιτικά δρώμενα του τόπου!  Το αμέσως επόμενο στάδιο αυτού του κοινωνικού φορέα εφ’ όσον τύχει ευρείας κοινωνικής αποδοχής, θα είναι η μετεξέλιξή του σε ένα πολιτικό κίνημα!
     Σε ένα κίνημα που θα έχει ως στόχο να υπάρξουν ρηξικέλευθες αλλαγές στις δομές, στην λειτουργία αλλά και στην διακυβέρνηση του κράτους. Ενός κράτους που θα υπηρετεί τον λαό και θα τον εκπροσωπεί ως μια νέα πολιτική δύναμη, που με σημαία τα δικά της οράματα, θα μπορεί να δημιουργήσει ένα κράτος Δικαίου αφυπνίζοντας συνειδήσεις και επαναπροσδιορίζοντας αξίες και αρχές, ξεχασμένες από όλους σ’ αυτόν τον δόλιο τόπο, αναλαμβάνοντας πλέον να αποκαταστήσει την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών, ενός κράτους που θα πρέπει να σέβεται τους πολίτες του και να συμπαρίσταται σ’ αυτούς επιλύοντας τα όποια προβλήματά τους με το προσήκον ήθος και σθένος κατά όπως επιτάσσει το Σύνταγμα της χώρας και το καθήκον της εκάστοτε κυβέρνησης!
   

     Πατριώτες και πατριώτισσες, ήρθε επιτέλους η στιγμή να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός να απομακρύνει από την εξουσία τους γόνους των όποιων πολιτικών ‘’τζακιών’’ και τα άλλα αδηφάγα έμβια όντα, αυτούς τους επαγγελματίες είτε ανώριμους είτε διεφθαρμένους πολιτικούς που έκαναν επάγγελμα την πολιτική και που θα πούλαγαν ακόμα και την ψυχή τους στον διάβολο για να φτιάξουν την ζωή τους, καταστρέφοντας δίχως δεύτερη σκέψη όχι μόνο τους συμπατριώτες τους αλλά και την πατρίδα τους!!!
    Αναφερόμαστε στα λαμόγια και σ’ αυτά τα επώνυμα και ανώριμα παιδιά του πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας που δεν κατάφεραν ποτέ να ενηλικιωθούν, που κάποιοι εξ αυτών κυβέρνησαν δυστυχώς την πατρίδα μας οδηγώντας την στη καταστροφή! 
     Είναι όλοι αυτοί οι δήθεν πατριώτες που τους επέτρεψε η συνείδηση τους να συνεργαστούν με κάθε διαπλεκόμενο και οπαδό της μίζας για να φτιάξουν τη ζωή τους, κατακλέβοντας τον λαό και τη πατρίδα τους!
     Είναι αυτοί που πλέον όλων των άλλων και κυρίως συνειδητά συνεργάστηκαν και τάχθηκαν υπέρ της ανομίας των τραπεζών, παρέχοντάς τους δικαιώματα ικανά να καταληστεύσουν τον λαό, καλυπτόμενες κάθε φορά πίσω από τα κατάπτυστα, ανομολόγητα και παραβατικά άρθρα των ψιλών γραμμάτων των συμβάσεών τους, που δυστυχώς κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν έως σήμερα υγιείς επιχειρήσεις και επαγγελματίες με τις οικογένειες τους, καταλύοντας κάθε έννοια κράτους Δικαίου!
      Είναι οι ίδιοι, που ‘’εκ των έσω’’ προηγούμενοι πάντα της γνώσης των όποιων οικονομικών εξελίξεων, φρόντισαν για τον εαυτόν τους και τον περίγυρό τους μέσω του χρηματιστηρίου και άλλων σκανδάλων να πλουτίσουν σε βάρος του λαού κλέβοντας το βιος του και που κανείς ΠΟΤΕ δεν τιμωρήθηκε!!!
      Είναι αυτοί, που εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις τους βουτηγμένοι στην ανομία, επέτρεψαν στις τράπεζες και στις χρηματιστηριακές εταιρίες, να περάσουν τους  παραβατικούς όρους που ήθελαν στις συμβάσεις τους, με την σύμφωνη γνώμη τους και υπό την ανοχή τους ως αποφασίζοντες κυβερνώντες και που θα ‘πρεπε όλοι να έχουν ήδη δικαστεί και να σαπίζουν στα μπουντρούμια! 
    
     Μιλάμε για τους λεηλάτες και καταστροφείς της χώρας, που οδήγησαν 1.500.000 επενδυτές μαζί με τις οικογένειες τους, δηλαδή, πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας μας να χάσουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, αλλοιώνοντας και καταστρέφοντας εως και την κοινωνικοταξική δομή του κράτους.   
     Είναι αυτοί που ήταν πάντα μέσα στα πράγματα και που φρόντισαν με τον πλέον δόλιο και ανήθικο τρόπο να ξεγελάσουν τους πολίτες και να καρπωθούν τα χρήματά τους και τις περιουσίες τους, οδηγώντας κάποιους από αυτούς έως και στον θάνατο!
     Είναι αυτοί και οι ημέτεροί τους που όταν τους πλησιάσεις η δυσωδία τους και ο καλπάζων κομπασμός τους σε αποπέμπουν από κοντά τους, ενώ τους ταυτοποιείς πλέον και τους κατατάσσεις στην κατώτερη βαθμίδα των έμβιων όντων.
     Είναι αυτά τα βαμπίρ που ήπιαν το αίμα των πολιτών και το μετέτρεψαν σε παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό, αφήνοντας ταυτόχρονα τις τράπεζες να λεηλατούν τα όποια εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία των πελατών τους, πετώντας τους κυριολεκτικά στον δρόμο, για να έχουν την δυνατότητα την επόμενη ημέρα να πέσουν σαν τα κοράκια πάνω στις κατασχεμένες περιουσίες τους, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ!!!
     Είναι αυτοί οι πολιτικοί που πρέπει επιτέλους να τους πιάσει η τσιμπίδα του Νόμου, να τους δικάσει ρίχνοντας τους στα μπουντρούμια ως το τέλος της ζωής τους δημεύοντας τις περιουσίες τους, επιστρέφοντας στους εξαπατηθέντες τα κλεμμένα χρήματά τους!!!
     Κι όμως αυτό δεν έγινε ποτέ, αθωώθηκαν δυο φορές, και το πάρτι της δυσωδίας και της διαπλοκής τους συνεχίζεται σε άλλα πεδία και δεν σταματά! Έχοντας την εξουσία και σήμερα στα χέρια τους κάνουν ότι θέλουν, οδηγώντας στον Καιάδα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, καταστρέφοντας ζωές και οικογένειες, ξεχνώντας ολοι οι ανάλγητοι, πολιτικοί και τραπεζίτες, ότι αν υπάρχουν σήμερα, το οφείλουν στους καταθέτες και στους ψηφοφόρους τους!!!

     Φίλοι και φίλες στηρίξτε τον αγώνα μας δίνοντας μας την δύναμη να αγωνιστούμε να βοηθήσουμε τον λαό και τη χώρα μας. Οι τράπεζες και οι πολιτικοί, αυτοί που παίζουν με τις ζωές μας πρέπει να καταλάβουν πλέον, ότι τα χρήματα που διαχειρίζονται δεν ανήκουν σ’ αυτούς αλλά στον λαό κι αυτό θα το κάνει το δικό μας κίνημα!
     Αν κάποια στιγμή αποφασίσουν οι πολίτες να πάρουν τα χρήματα τους, την επόμενη μέρα μαζί τράπεζες και κυβέρνηση θα καταρρεύσουν, αυτό ας μη το ξεχνάνε ποτέ. Ας μη ξεχνάνε επίσης ότι στις κρίσιμες περιόδους οι λαοί αποφασίζουν και όχι οι κυβερνήσεις!

      Έλληνες και Ελληνίδες, όταν οι λαοί παίρνουν τις αποφάσεις τους οι κυβερνήσεις ακολουθούν ή πέφτουν και τότε τον λόγο τον έχει η 2η Εξουσία, η Δικαιοσύνη!!!
      Ας θυμούνται λοιπόν οι πολιτικοί μας, ότι είναι απλοί διαχειριστές του όλου συστήματος και ας καταλάβουν ότι ο κύριος λόγος της ύπαρξης τους είναι ένας, να σέβονται και να υπηρετούν τον λαό που τους έδωσε την εντολή να τον υπηρετούν!
     Η οποιοδήποτε παρέκκλιση αποτελεί μομφή και πράξη Εθνικής Προδοσίας!!!

     Ο στόχος των τραπεζών πρέπει να είναι ένας, η εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι η εκμετάλλευση και η διαπόμπευση τους. Δεν έχουν δικαίωμα να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα εις βάρος του λαού με έκνομες και μαφιόζικες μεθοδεύσεις, οδηγώντας τις σχέσεις λαού και πολιτείας στα άκρα, ενεργώντας ως κοινοί λεηλάτες ιδιοποιούμενοι τις περιουσίες τους με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και πράξεις που μόνο δεν τις τιμούν, βάζοντας μπροστά τις θυγατρικές τους εταιρίες και τα Φαουντ ‘’προσφέροντας τους’’ τα δάνεια των συμπατριωτών μας σε μονοψήφια ποσοστά επί της αξίας τους, αρνούμενοι να προτείνουν αυτά πρωτίστως στους ίδιους τους δανειολήπτες για να μπορούν να τους πάρουν τις περιουσίες και τα σπίτια τους, παραβλέποντας οι ανάλγητοι ότι αν υπάρχουν το οφείλουν σ’ αυτούς τους ίδιους που λεηλατούν!!!     

     Δεν είναι δυνατόν ένα κράτος να ενδίδει στις τράπεζες, ούτε φυσικά να εκβιάζεται από αυτές. Κάθε κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει επιτέλους, ότι έχει υποχρέωση και ιερό καθήκον έναντι του λαού να προασπίζει τα συμφέροντα του επαναφέροντας αυτές στην τάξη, γιατί είναι πέραν κάθε λογικής οι όποιοι τραπεζίτες να απειλούν την κοινωνική συνοχή του κράτους, όταν αυτές οφείλουν την ύπαρξη τους στο ίδιο το κράτος!

      Επίσης πρέπει να τονίσουμε, ότι οι αναφορές αυτής της ιστοσελίδας δεν πρέπει να εκληφθούν ως μια απλή στάση διαμαρτυρίας απέναντι σ’ αυτούς που μας κυβερνούν!  
     Είναι κάτι άλλο πολύ πιο βαθύ, έχοντας ως στόχο να αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας αρχής για τους πολίτες της χώρας μας, που καθημερινά αγωνιούν και θέλουν πραγματικά ν’ αλλάξουν την ζωή τους, δίνοντας τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια νέα κίνηση πολιτών στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, που με  Δημοκρατικές και καινοτόμες προτάσεις θα έχουν την δυνατότητα στο μέλλον ν’ αλλάξουν όχι μόνο τον τρόπο διακυβέρνησης αλλά και την κοινωνική δομή του κράτους!
     Είναι αυτό για το όποιο θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι βάζοντας το ως στόχο ζωής αν θέλουμε να σώσουμε τις επόμενες γενιές και τη πατρίδα μας!!!

     Ωστόσο, επειδή ο χρόνος τελειώνει, όλο αυτό πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Αν αυτή η αρχική κίνηση εξελιχθεί σωστά, κάτι που πιστεύω ότι μπορεί να γίνει στο επόμενο διάστημα, τότε ανοίγονται νέοι ορίζοντες για κάτι μεγάλο!
     Αυτό βεβαίως που επιβάλλεται να κάνουμε εμείς έως να έλθει αυτή η στιγμή, είναι να πιστέψουμε σ’ αυτό και να ‘μαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε γι αυτόν τον σκοπό προκειμένου να πετύχουμε τον πρώτο στόχο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το θυμόμαστε κάθε στιγμή, αν θέλουμε όντως να φτάσουμε στο επόμενο στάδιο.
     Είναι αυτό που πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν μαζί μας όλοι οι δανειολήπτες και οι απαξιωμένοι πολίτες της χώρας μας, όλοι θύματα των τραπεζών και της ανάλγητης συμπεριφοράς της κυβέρνησης, που δυστυχώς αυτή την περίοδο αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας!
     Ωστόσο αδέλφια μας, για να συμβεί αυτό, πρέπει να αφήσουμε πίσω μας όλοι τα σημερινά πολιτικά κόμματα απαξιώνοντας τα, όπως άλλωστε τους αξίζει να πάθουν. 

     Ήρθε πλέον η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε, ότι έως σήμερα υπήρξαμε θύματα μιας ανηλεούς πολιτικής εκμετάλλευσης και ότι πρέπει  να φροντίσουμε άμεσα να απεξαρτοποιηθούμε από αυτά τα κόμματα της εξουσίας, γιατί το μόνο που ήθελαν πάντα από τον λαό ήταν να τον έχουν υποχείριο τους και υπό εκμετάλλευση.
     Ας αναρωτηθούμε λοιπόν, έως πότε θα πρέπει να το υφιστάμεθα αυτό; Είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούμε τι συμβαίνει γύρω μας για να αντιδράσουμε ως πολίτες ; 
     Πρέπει να καταλάβουμε πλέον όλοι, ότι οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα δυστυχώς όπως έχουν εξελιχθεί, υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα και κάποιων ολίγων και ισχυρών που βρίσκονται πίσω τους και ότι στο μέλλον ο στόχος μας θα πρέπει να είναι ένας, η καλυτέρευση των συνθηκών του τρόπου ζωής μας μέσω ενός νέου κοινωνικού συστήματος, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο συλλογικά σε μια άλλη κοινωνική βάση, πέρα από την ηγεμονία όλων των σημερινών κομμάτων, με την παρουσία ενός κινήματος που θα ενώσει όλους τους Έλληνες!!! 
     Είναι αυτό που πρέπει και επιβάλλεται να κάνουμε όλοι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών κοινωνικοπολιτικών συνθηκών και των ανυπέρβλητων οικονομικών προβλημάτων του λαού μας, προκειμένου να φτάσουμε σ’ ένα κράτος Δικαίου, που θα μπορεί να προσφέρει στους πολίτες του με τον πλέον ακέραιο και Δημοκρατικό  τρόπο αυτά που τους οφείλει! 

     Θέλουμε να πιστεύουμε επίσης ότι θα έχουμε δίπλα μας και όχι απέναντί μας τον Δικαστικό κλάδο της χώρας μας πρώτον, γιατί θα χρειαστεί και η δική τους συμμετοχή σ΄ αυτό το νέο πολιτικό σχήμα και δεύτερον, γιατί θα χρειαστούν οι παρεμβάσεις τους μετά από όλα αυτά τα ανομολόγητα που έχουν συμβεί σε βάρος του λαού μας!!! 
     Είναι αυτός ο στόχος και σκοπός που επιβάλλει σε κάθε Έλληνα να βρεθεί μαζί μας, για να φτάσουμε να ζήσουμε τις στιγμές της αρχής του τέλους της κυριαρχίας όλων αυτών των πολιτικών διαπλεκομένων και ανθελληνικών εμβίων που γκρέμισαν και ξεπούλησαν συνειδητά τη πατρίδα τους για να φτιάξουν τη δική τους ζωή, μη διστάζοντας να θάψουν τα όνειρα και τις ελπίδες των απλών ανθρώπων που τους εμπιστεύτηκαν τιμώντας τους με την ψήφο τους! 
     Ας φροντίσουμε λοιπόν όλοι μαζί αυτό να γίνει πραγματικότητα γιατί το οφείλουμε στην πατρίδα μας, στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές!  

     Πατριώτες και πατριώτισσες, το κάλεσμά μας απευθύνεται προς όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες και όλες τις κοινωνικές τάξεις της χώρας μας, εξαιρώντας αυτούς που εξακολουθούν έως και σήμερα να καθορίζουν τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις του τόπου μας. Ας αναρωτηθούμε ως πολίτες, αν θέλουμε πραγματικά να ζήσουμε σε μια διαφορετική κοινωνία από αυτή που ζούμε σήμερα, γιατί αν όντως είναι αυτό που ζητάμε, θα πρέπει να το αποδείξουμε με την συμμετοχή μας σ’ αυτό το κίνημα!
     Ήρθε πλέον η στιγμή να ορθώσουμε το ανάστημα μας και να αμυνθούμε απέναντι σ’ αυτή την λαίλαπα των καταστροφικών εξελίξεων προτάσσοντας τους εαυτούς μας και τον αγώνα μας, αναζητώντας τους υπεύθυνους οι οποίοι θα πρέπει να δικαστούν πληρώνοντας για τα ατοπήματα τους, να βρεθούν για το υπόλοιπο της ζωής τους στη φυσική τους θέση, πίσω από τα σίδερα της φυλακής!

     Ας το εμπεδώσουμε όλοι και ας μη το ξεχάσουμε ποτέ! Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει σ’ αυτόν τον δόλιο τόπο, αν δεν ανανεωθεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας, γι αυτό και το μέλλον της πατρίδας μας βρίσκεται στα χέρια τα δικά μας!
     Η θέση μας είναι μια, κάθετη και συγκεκριμένη. Οι υπεύθυνοι  των μνημονίων, του ξεπουλήματος του λαού και των περιουσιών του, αυτοί που οδήγησαν τη πατρίδα μας σ’ αυτή τη κατάντια, πρέπει να αποπεμφθούν από την πολιτική σκηνή του τόπου πληρώνοντας το τίμημα της προδοσίας τους κι αυτό δεν μπορεί να συμβεί με τους ίδιους πολιτικούς να εναλλάσσονται στην εξουσία!
     Γι αυτό και είναι μονόδρομος πλέον η παρουσία μιας νέας γενιάς πολιτικών και άλλων καταξιωμένων προσωπικοτήτων προκειμένου να καθαρίσουν τον τόπο από την κόπρο του Αυγεία, κάτι που παραπέμπει και στη συμμετοχή όλων μας! 
     Αν δεν συμβεί αυτό, τίποτα δεν θα αλλάξει σ’ αυτή τη δόλια πατρίδα μας!!!

    Φίλες και φίλοι, μετά τα ως άνω η πρόταση μας είναι, να ενημερώσετε αρχικά το περιβάλλον σας και εν συνεχεία μέσω των e-mail σας, face book, tweeter, κ.λ.π όλους τους φίλους σας, γνωστοποιώντας το site μας σ’ αυτούς και εκείνοι με την σειρά τους να κάνουν το ίδιο εντός και εκτός της χώρας. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε μεγάλο ποσοστό Ελλήνων και εκτός των συνόρων, να πληροφορηθεί την ύπαρξη της ιστοσελίδας μας όπως και τους στόχους της.
    Τέλος θα πρέπει να πούμε, ότι κρίνεται απολύτως αναγκαίο, όσοι από εσάς θελήσουν να  ακολουθήσουν  την πορεία του κινήματος μας και όχι να παραμείνουν απλώς φίλοι της ιστοσελίδας μας, κάτι που φυσικά και αυτό μας τιμά και σας ευχαριστούμε πολύ, θα πρέπει πολύ απλά να επικοινωνήσουν μαζί μας, προκειμένου να έχουμε την εικόνας του κάθε μέλους και την δυνατότητα της μεταξύ μας επικοινωνίας.

      Πιστεύοντας πάντα στην απόλυτη ανάγκη ανανέωσης του φθαρμένου πολιτικού μας συστήματος και στην εγκαθίδρυση μιας νέας τάξης πραγμάτων στην Δημοκρατίας μας!

     Με τον προσήκοντα σεβασμό απέναντι σε όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες της πατρίδας μας, σεβόμενοι τους θεσμούς και το πολίτευμα της χώρας μας!!!

Β. Αναγνώστου     Συγγραφέας - αρθρογράφος 

www.manifesto.com.gr

Copyright © 2013 - 2024 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!