Loading...

   Μήπως πρέπει να δεχτούμε ότι για τα σημερινά αδιέξοδα έχουμε και εμείς μεγάλο μερίδιο ευθύνης;

   Κανείς βέβαια δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει την απαράδεκτη, αντιδεοντολογική, επιθετική και μη συμβατή με τις αρχές και τα ιδεώδη της Ε.Ε. συμπεριφορά  της Γερμανίας απέναντι μας, όπως επίσης και κάποιων εκ των δορυφόρων της, αλλά θα ήταν λάθος να παραβλέψουμε ή να αρνηθούμε και τα δικά μας λάθη.

   Σ’ αυτό το site από την πρώτη στιγμή στηλιτεύσαμε την απαράδεκτη και ιδιαίτερα προσβλητική ατυχή φράση του πρωθυπουργού και η οποία δυστυχώς έγινε την χειρότερη στιγμή προ των διαπραγματεύσεων μας, κάνοντας τον γύρο όλης της γης. Υπενθυμίζω την φράση του, ότι ''θα τους χτυπάει τα νταούλια και αυτοί θα χορεύουν''. Αυτό βεβαίως συμβαίνει με τις μαϊμούδες και τις αρκούδες. και μη φανταστεί κανείς ότι οι ομόλογοι του και όλοι οι άλλοι εκπρόσωποι των θεσμών, έχουν άγνοια περί αυτού. Μεγάλη η προσβολή, ατυχέστατη φράση και όπως αποδεικνύεται του το φύλαξαν όλοι και πρώτος ο κ. Ντράγκι που μας περιποιήθηκε δεόντως, όπως φυσικά και όλοι οι άλλοι!

   Ταυτόχρονα μετά από αυτό ανέλαβε την σκυτάλη και τις δηλώσεις ο πολλά υποσχόμενος και συμπαθέστατος προς όλους μας νέος ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκης, που με τις δηλώσεις του μας έκανε Εθνικά υπερήφανους. Ωστόσο αυτό κράτησε λίγο, γιατί μετά άρχισε τα συνεχόμενα λάθη, που κτίζοντας και διεθνοποιώντας την δική του ακαδημαϊκή καριέρα με προκλητικές καθημερινές δηλώσεις, φωτογραφήσεις και συνεντεύξεις, προσβάλλοντας τους ομολόγους του (και όχι μόνο αυτούς), με ποικίλους τρόπους έως και με τις απαράδεκτες στιλιστικές του επιλογές, κατάφερε τελικά σε βάρος της χώρας μας, να γίνει star και καθημερινό θέμα στα παγκόσμια Μ.Μ.Ε., δημιουργώντας όμως πρόβλημα τεράστιο στη Ελλάδα, καθώς κατάφερε επίσης κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ.

   Να βρεθούμε μόνοι στην Ευρώπη, με κανέναν σύμμαχο και όλοι να είναι απέναντι μας!

   Δεν καταλαβαίνω πλέον την εμμονή του πρωθυπουργού μας στο πρόσωπο του. Κάθε στιγμή που περνά κάνει μεγάλο κακό στην χώρα και δεν υπάρχει ημέρα που να μη δημιουργεί και κάποιο νέο πρόβλημα. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς, όλοι τα ζούμε και τα χλευάζουμε όπως και το χθεσινό του τελευταίο  ατόπημα, να φωτογραφηθεί στο ρετιρέ του υπό συνθήκες χλιδής, όταν η χώρα πένεται και ζητάμε απεγνωσμένα την οικονομική βοήθεια των εταίρων μας!

   Τι άλλο πρέπει να πει κάποιος, για να καταλάβουμε ότι η χώρα διασύρεται και αυτό μας στοιχίζει πολύ, ενώ κανείς πλέον δεν τον παίρνει στα σοβαρά και ο χρόνος μας τελειώνει!
   Και βέβαια λάθη στις επιλογές μας σαν άνθρωποι είναι φυσικό να κάνουμε όλοι. Το μεγάλο λάθος όμως είναι, να το βλέπουμε και να μη το διορθώνουμε!

   Και επιτέλους ο πρωθυπουργός μας ας σηκώσει τους τόνους και ας βάλει ένα τέλος στις καθημερινές συνεντεύξεις και αντικρουόμενες δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης.
   Αναρωτιέται κανείς, πότε προλαβαίνουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο τους και με τα προβλήματα του τόπου, πλέον του ότι θα αποφύγουμε αν αυτό τηρηθεί τους μόνιμους ''εκτροχιασμούς'' τους, οι οποίοι διεθνοποιούμενοι δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα στην χώρα μας.

   Καταλαβαίνω ότι κάποιοι δεν θα έχουν αντιληφθεί ακόμη την ζημιά που κάνει στον τόπο ο ΥΠΟΙΚ μας και προφανώς θα δυσανασχετήσουν με τις απόψεις μου.
   Ωστόσο επιτρέψτε μου να πω ότι, η δουλειά ενός αρθογράφου δεν είναι να χαϊδεύει τις πλάτες κανενός, ούτε βεβαίως και να τοποθετείται κομματικά. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ασκεί κριτική στην εκάστοτε εξουσία ή αντιπολίτευση, κριτική εποικοδομητική δίχως αποχρώσεις!
   Είναι κάτι που κάναμε πάντα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί αυτό μας επιτάσσουν οι αρχές μας και πάνω σ’ αυτό κτίζουμε την αξιοπιστία μας και τις μεταξύ μας σχέσεις!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση                 

Βασίλης  Αναγνώστου          

www.manifesto.com.gr

© Copyright 2013 - 2020 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!