Loading...

            Δεν ξέρω πόσοι Έλληνες θεωρούν μετά το Eurogroup της Παρασκευής  ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι όπως υπερηφανεύεται η κυβέρνηση. Και φυσικά δεν συμπλέω με οποιαδήποτε ιδιοτελή τοποθέτηση της αντιπολίτευσης, η οποία είναι η κυρίως υπεύθυνη της σημερινής μας κατάντιας! Απλά όπως πάντα κρίνοντας αμερόληπτα και αντικειμενικά τα γεγονότα και τις εξελίξεις, (κάτι που έχουμε επιλέξει να κάνουμε από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας αυτής της ιστοσελίδας), θα πω τα εξής:

            Κατά την άποψη μου αυτό που επιχείρησε να κάνει o αγαπητός μας Γιάννης Βαρουφάκης έξυπνα, όπως και όλη η κυβέρνηση είναι, να αντιστρέψουν την πραγματική εικόνα των γεγονότων δηλαδή την αδυναμία μας να πετύχουμε αυτά που ζητούσαμε στις διαπραγματεύσεις, μεταλλάσσοντας την σε περιφανή νίκη!

            Ωστόσο αυτό που πιστεύω ότι έχει συμβεί είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία τώρα να αναλύσω τους λόγους και τα λάθη τακτικής που δεν βοήθησαν στο να πετύχουμε περισσότερα, γιατί αυτό μπορεί να περιμένει, όμως ας μη κοροϊδευόμαστε τουλάχιστον μεταξύ μας και ας προσπαθήσουμε να δούμε τι θα συμβεί στο αμέσως επόμενο διάστημα όπου διακυβεύονται πολλά!

            Δυστυχώς κατάφεραν να μας επιβάλλουν να ξεχάσουμε αρκετές από τις θέσεις μας και τις κόκκινες γραμμές μας (ας περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα να δούμε ποιες ), όμως δεν μπορώ να μη αναφερθώ σε ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα, που ήδη έχει κλείσει εις βάρος μας. Αναφέρομαι στο εξάμηνο που ζητήσαμε και που το μείωσαν στους τέσσερις μήνες, για να παραμείνουν απόλυτοι κυρίαρχοι στο παιχνίδι, να μας εκβιάσουν προ των μεγάλων δόσεων του Ιουλίου-Αυγούστου για να υπογράψουμε ότι θέλουν. Χαρακτηριστικά θα έλεγα μας πέταξαν στο ποτάμι διατηρώντας μας εν ζωή με ένα καλάμι κάτω από το νερό έως τον Ιούνιο και μετά θα μας βγάλουν να μας ρωτήσουν απλά, αν συμφωνούμε με τους όρουςτους!

            Όσοι πιστεύουν ότι οι Γερμανοί εκείνη την στιγμή θα μας σεβαστούν ή θα θελήσουν να μας βοηθήσουν, είναι αλλού ξημερωμένοι. Αν δεν συμφωνήσουμε μαζί τους, θα μας πετάξουν εκτός Ευρωζώνης με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες και το μέλλον της χώρας μας. Αυτό θα συμβεί έστω κι’ αν ακόμα  στοιχίσει στην Ευρώπη,  γιατί πιστεύουν ότι  εξυπηρετεί τους δικούς τους στόχους και αυτό βέβαια θέλει ανάλυση, δεν είναι τόσο απλό. Αν συμφωνήσουμε βέβαια σε ότι ζητήσουν, θα ζήσουμε εντός της Ε.Ε., αλλά τελώντας υπό την κατοχή των Γερμανών!                                                                            

            Η επιλογή φυσικά θα είναι δική μας αν και πιστεύω, ότι ούτε καν αυτό θα συμβεί, γιατί θα είναι απόφαση της όποιας κυβέρνησης μας.
            Τουλάχιστον αυτές είναι οι προθέσεις της Γερμανίας, το τι θα κάνουμε εμείς είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία, με άδηλο μέλλον και τέλος μάλλον πικρό. Θα δούμε!

            Ωστόσο υπάρχει μια άλλη επιλογή για να ξεβρομίσει ο τόπος από δαύτους και να σωθεί η Ε.Ε., άλλα για να σωθεί πρέπει τα ίδια τα κράτη να καταλάβουν πρωτίστως, ότι δεν υπάρχει αύριο για αυτούς με την σημερινή Γερμανία ως ηγέτιδα δύναμη στην Ε.Ε!

            Αυτό που πιστεύω είναι, ότι στο τελευταίο  Eurogroup, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ Η Ε.Ε., γιατί το μεγάλο πρόβλημα είναι εκεί και ονομάζεται Γερμανία, καθώς οδηγεί τις οικονομίες της Ευρώπης την μια πίσω από την άλλη στην καταστροφή και την Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ!

          Το ερώτημα είναι αν αυτό το αντιληφθούν έγκαιρα τα υπόλοιπα κράτη, οι ηγεσίες τους και οι λαοί τους!!!

Με εκτίμηση

Βασίλης  Αναγνώστου 

www.manifesto.com.gr

© Copyright 2013 - 2020 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!