Loading...

*(Read the article in English)  
   Πότε θα καταλάβουν επιτέλους αυτοί που κυβερνούν τους λαούς ότι ξεπέρασαν τα όρια και ότι αυτά που κάνουν θα τους γυρίσουν ως μπούμερανγκ; Δεν βλέπουν τι συμβαίνει σε όλη την γη και μόλις προ ολίγων ημερών τι συνέβη στην Γαλλία;
   Πότε θα πάψουν να στρουθοκαμηλίζουν και θα ανοίξουν τα μάτια τους να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα και τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει στους λαούς και πότε θα πάψει επιτέλους αυτή η παγκόσμια υποκρισία;
   Φυσικά πρόθεση μου δεν είναι να αναφερθώ στα πολλαπλά υπαρξιακά προβλήματα των λαών, γιατί θα χρειαζόντουσαν εκατοντάδες σελίδες και σίγουρα  αυτό θα κατέληγε στην συγγραφή ενός νέου βιβλίου, κάτι που σήμερα τουλάχιστον δεν είναι στις προθέσεις μου.
   Θα περιοριστώ λοιπόν σε ένα μικρό κείμενο των δυο σελίδων για να σχολιάσω λιτά ένα γεγονός που θα έπρεπε κατά την άποψη μου να έχει ξεσηκώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη και κυρίως τους βασανισμένους λαούς της Ευρώπης, μετά από δυο παγκόσμιους πολέμους και 60.000.000 θύματα, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε!
   Αναφέρομαι
στο θέμα των Times της Αγγλίας οι οποίοι  ανακήρυξαν την Angela Merkel, ως το πιο επιφανές και σημαντικότερο πολιτικό πρόσωπο της Ευρώπης και ταυτόχρονα ως την πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου!

   ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

   Δηλαδή κατά τους Times όποιος διαπράξει το μεγαλύτερο έγκλημα (γιατί αυτό έχει διαπράξει η Μέρκελ στην Ευρώπη), μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό του διεκδικητή του βραβείου για την επόμενη χρονιά!
   Ο.Κ. Σωστό το ηθικό δίδαγμα, θα το λάβουμε σοβαρά υπ’ όψη μας αν και φαντάζει δύσκολο να ξεπεράσουμε τις επιδόσεις της Μέρκελ και των άλλων διεκδικητών!
   Ωστόσο έχουμε μια πρόταση που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στους επιβραβεύοντες, η οποία φαντάζει πολύ λογική και δίκαιη γι’ αυτούς. Μπορούν να τιμήσουν και τον πρωταθλητή του είδους, τον αξεπέραστο έως σήμερα Α. Χίτλερ έστω και μετά τον θάνατο του, γιατί όντως το δικαιούται, καθώς τους έδωσε την δυνατότητα να αναδομήσουν το Λονδίνο και να ταΐσουν κατά κάποια εκατομμύρια λιγότερα στόματα του λαού τους βοηθώντας μεταπολεμικά την οικονομία τους (οι παλαιότεροι, αυτοί που θρήνησαν τους ανθρώπους τους θα θυμούνται καλύτερα τι συνέβη, οι νεότεροι ας τους ρωτήσουν για να μαθαίνουν!)       

   Και φυσικά ελπίζω να μη τολμήσει κανείς να προσβάλει την νοημοσύνη μας  προφασιζόμενος την ελευθερία του τύπου, γιατί πρώτον ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ CHARLIE HEBDO, δεύτερον είναι αυτοί που έδωσαν πολλές φορές την ζωή τους για έννοιες και αξίες όπως η Ελευθερία (ας θυμηθούν τι έχει πει για τους Έλληνες ο ηγέτης τους  Ουίνστον Τσώρτσιλ) και τρίτον είναι αυτοί που πρόσφεραν και δίδαξαν την Δημοκρατία σε όλους τους λαούς της γης!!

   Ξέρετε, άφησα κάποιες ημέρες να περάσουν για να δω τις αντιδράσεις  τουλάχιστον των Ευρωπαίων πολιτών και των Μ.Μ.Ε. της Ευρώπης, περιμένοντας  να στηλιτεύσουν αυτή την αχαρακτήριστη βράβευση, κατηγορώντας τον συγκεκριμένο όμιλο για την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική για την νοημοσύνη και τα ήθη όλων των Ευρωπαίων πολιτών πράξη του, ελπίζοντας ότι το ίδιο θα συνέβαινε και από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, αλλά δυστυχώς δεν αντέδρασε κανείς!
   Και αναρωτιέμαι πλέον για άλλη μια φορά, πιστεύοντας ότι μαζί με εμένα το ίδιο θα αναρωτιούνται και κάποιες άλλες δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες της Ευρώπης, τι συμβαίνει άραγε και τι παιχνίδια παίζονται σε βάρος των λαών; Έστω και αν δεν έχουμε την άμεση απάντηση έχουμε την στοιχειώδη αντίληψη να καταλάβουμε τι συμβαίνει, για αυτό και πρέπει σε όλες τις φυλλάδες αυτού του τύπου, όλοι οι λαοί να τους γυρίσουν την πλάτη!
   Πως είναι δυνατόν το πιο απεχθές πρόσωπο της Ευρώπης να επιβραβεύεται από Ευρωπαίους και δη Άγγλους, όταν κυρίως λόγω της δικής της πολιτικής οι ίδιοι θέλουν να αποχωρήσουν από την Ε.Ε; Ποιοί είναι οι λόγοι και ποια τα κριτήρια τους; Πότε θα σταματήσει επιτέλους από τα Μ.Μ.Ε αυτή η απροκάλυπτη υποκρισία και γιατί όλα  πρέπει να θυσιάζονται στον βωμό της διαπλοκής και του χρήματος;
   Πώς τόλμησαν να τιμήσουν το πλέον μισητό πρόσωπο της Ε.Ε. όταν έχει ήδη καταστρέψει δια της πολιτικής της τους μισούς λαούς της Ευρώπης και μας οδηγεί μαθηματικά σε καθεστώς κατοχής, δημιουργώντας την Ευρώπη της Γερμανίας του 4ου ΡΑΙΧ;
  
Σκέφτηκε κανείς από όλους αυτούς τους διαπλεκόμενους και ισχυρούς της γης εν όψη και των τελευταίων γεγονότων του Παρισιού, ότι αυτός ο διασυρμός των ανθρώπινων αξιών οδήγησε τις παγκόσμιες εξελίξεις στο σημερινό κοινωνικό status και ότι μπορεί να είναι η αρχή των μεγάλων κοινωνικών αλλαγών, όπως και η αρχή του τέλους για τους ίδιους;
   Είναι προφανές ότι κάνουν τα πάντα για να ακυρώσουν ή έστω να αναβάλουν τις επερχόμενες εξελίξεις, ωστόσο κάνοντας ανεξέλεγκτα ότι θέλουν εις βάρος των λαών, καλύπτοντας  με αδιαφάνεια όλες τις ενέργειες τους και ανακηρύσσοντας σε υπέρτατο θεώρημα τις δυσώδεις τακτικές τους, πιστεύουν ότι δεν θα τους αγγίξει κανείς!
   Προφανώς κάνουν λάθος και κάποια στιγμή θα το αντιληφθούν όταν θα είναι αργά. Το πρόβλημα όμως είναι ότι αυτή την αλόγιστη και εγκληματική συμπεριφορά τους την πληρώνουν αθώοι άνθρωποι!
   Δείτε τι συμβαίνει γύρω μας και που οδηγούνται οι κοινωνίες των λαών. Το μέτρο χάθηκε και από τις δυο πλευρές, τους δυνατούς και  αδυνάτους και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη ημέρα. Οι κυβερνήσεις που άγονται και φέρονται από τους ισχυρούς ως μαριονέτες εξοφλώντας τα όποια χρέη τους, δεν διστάζουν να θυσιάζουν τους πολίτες τους εξυπηρετώντας τα σχέδια τους.
   Είναι αυτοί που καθορίζουν τις τύχες των λαών και που παίζουν με τις ζωές των απλών ανθρώπων που ανήμποροι να αντιδράσουν γίνονται θύματα των ακόρεστων ορέξεων τους. Είναι αυτοί που το τελευταίο που θα τους ενδιέφερε θα ήταν αν χαθούν 17 άνθρωποι ή 1017 ή ακόμα και κάποια εκατομμύρια πολίτες, προκειμένου να διατηρήσουν τα αξιώματα τους ή να ξυπνήσουν την επόμενη ημέρα με κάποια περισσότερα δις στους λογαριασμούς τους, μη διστάζοντας βέβαια να χύσουν μπροστά στις κάμερες όπως πάντα, κάποια κροκοδείλια δάκρυα για τον χαμό των ''υπηκόων τους''.
   Ωστόσο ας απαντήσουν προς τους λαούς τους όλοι αυτοί που κυβερνούν μαζί  με τους άλλους που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία, πώς γίνεται σε μια παγκόσμια κοινωνία που κάθε χρόνο λιμοκτονούν όλο και περισσότερα εκατομμύρια πολιτών, οι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι να αυξάνονται;
   Αν δεν έχουν πρόχειρη την απάντηση, να ψάξουν να την βρουν μεταξύ της ακόρεστης δίψα τους για την αύξηση του πλούτου τους, της διαρκούς αύξησης της φτώχειας και της μιζέριας των λαών, των ιδιοτελών επεμβάσεων τους στα άλλα κράτη και στο συναίσθημα της αδικίας που νοιώθουν οι αδύνατοι λαοί άμοιροι και ανήμποροι να αντιδράσουν απέναντι στους ισχυρούς!
   Τέλος θέλω να πιστεύω οτι κάποια διεθνή Μ.Μ.Ε απο αυτά που θα λάβουν το άρθρο μας θα προχωρήσουν στη δημοσίευση και στο σχολιασμό του, γιατί κάτι τέτοιο θα αποδείκνυε οτι δεν έχουν διαφθαρεί τα πάντα και ότι μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε!!!

   Μετά όλα τα ως άνω, τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς, εκτός από το πότε θα έρθει επιτέλους εκείνη η στιγμή, που οι λαοί της γης θα κυβερνώνται από νοήμονες & κυρίως από ''ανθρώπους''!


''Καλό βόλι'' και θα τα ξαναπούμε την Δευτέρα!

Με εκτίμηση

Β. Αναγνώστου

www.manifesto.com.gr

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο μετά την ανάρτηση του θα μεταφραστεί και θα σταλεί προς τα  Μ.Μ.Ε. όλων των χωρών της Ε.Ε όπως και προς κάποια Μ.Μ.Ε. των Η.Π.Α. Επίσης θα αποσταλεί και προς τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους.

© Copyright 2013 - 2020 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!