Loading...

Ταυτόχρονα αναρωτιέται όλος ο λαός όπως επίσης σύσσωμος και ο απόδημος Ελληνισμός, πέρα από πολιτικές τοποθετήσεις, αν πλέον αυτού του απερίγραπτου οικονομικοκοινωνικού δράματος που βιώνουν οι πολίτες της χώρας μας, υπάρχει όντως κυβέρνηση να διαχειριστεί τα Εθνικά μας θέματα!

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ; ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;
  
Δυστυχώς η απάντηση μας θα είναι αρνητική, ενώ δεν παύουν ν' αποδεικνύουν κάθε στιγμή που περνά, πόσο επικίνδυνοι μπορούν να γίνουν για την πατρίδα τους, προκειμένου να διεκδικήσουν την ηγεσία του τόπου!
   Πλέον της χείριστης πορείας των διαπραγματεύσεων στο θέμα των Σκοπίων, που είναι προφανές πλέον ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε το παιχνίδι, το πρόβλημα με την Θράκη έχει γιγαντωθεί, ενώ οι Τούρκοι έχουν αποθρασυνθεί τελείως  και κάνουν ότι θέλουν!

   Πότε επιτέλους όλοι αυτοί οι τζάμπα μάγκες που μας κυβερνούν μαζί με τους άλλους της Βουλής που αποποιούνται τις ευθύνες τους, θα καταλάβουν τον ρόλο τους και το μεγάλο χρέος που έχουν προς την πατρίδα τους, να συνεργαστούν μεταξύ τους και ως μια γροθιά να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς του Έθνους μας;
   Δεν βαρέθηκαν να είναι μονίμως με κατεβασμένα τα παντελόνια παραδομένοι στις ορέξεις των Τούρκων; Πως μπορούν και το αντέχουν αυτό, αλλά και πως τολμάνε να αρθρώνουν λόγο από τα έδρανα ή να ξημεροβραδιάζονται στα κανάλια διεκδικώντας την επανεκλογή τους για να εκπροσωπήσουν εκ νέου τον λαό; Πότε θα αντιδράσουν ως πολιτικοί άνδρες κάνοντας κάτι για τον λαό και την χώρα τους;

   Καθημερινά βιώνουμε τον απόλυτο διασυρμό του Έθνους μας, ενώ ο κίνδυνος για την ακεραιότητα της χώρας κάθε μέρα που περνά μεγαλώνει!
   Πως είναι δυνατόν την ώρα που το ''ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ'' βρίσκεται μόνιμα πλέον επί των χωρικών μας υδάτων και άλλα πολεμικά τους πλοία φτάνουν έως έξω από την Εύβοια παραβιάζοντας όποτε θέλουν την υφαλοκρηπίδα μας, απειλώντας μας ευθέως ότι αν αντιδράσουμε για να διαφυλάξουμε τα εδάφη μας και τα Εθνικά μας συμφέροντα, όπως επιβάλλεται άλλωστε να κάνουμε (και όπως θα έκανε επίσης ένα οποιοδήποτε ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος), θα μας κηρύξουν τον πόλεμο, εμείς να καθόμαστε μαζί τους στο ίδιο τραπέζι; Τι λιποψυχία και ενδοτικότητα είναι αυτή;
   Τι ντροπή! Την ώρα που ένας ανώτατος τη τάξει υπουργός της χώρας μας  απειλείται με την ζωή του εντός του δικού μας R και την στιγμή που η κυβέρνηση μας δέχεται τον Τούρκο πρωθυπουργό για συνομιλίες στην Αθήνα, αυτοί πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας με τα πολεμικά τους αεροπλάνα κάνοντας επίδειξη δύναμης! Και ενώ δεν σταματούν τις προκλήσεις, βλέπουμε ξαφνικά τον πρωθυπουργό τους να περνάει τα σύνορα μας λες και βγήκε βόλτα στην αυλή του σπιτιού του. Κανείς δεν φρόντισε να τον σταματήσει και βεβαίως μη σεβόμενος την χώρα μας δεν τήρησε το πρωτόκολλο γελοιοποιώντας τον πρωθυπουργό και την χώρα, χλευάζοντας τον επί πλέον στο τηλέφωνο ανακοινώνοντας του ο ίδιος ότι πατάει σε Ελληνικό έδαφος, περνώντας φυσικά το μήνυμα του προς αυτόν και σε όλο τον Ελληνικό λαό! (Αλήθεια για όλο αυτό καταλογίστηκαν ευθύνες στους υπεύθυνους έως και στον Υπ. Εθν. Άμυνας;)
   Εμείς φυσικά μετά από όλα αυτά και πολλά άλλα, αντί να τους έχουμε κλείσει τα σύνορα μας και τους όποιους άλλους δίαυλους επικοινωνίας έως να συμμορφωθούν και ενώ θα 'πρεπε κατά την ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού τους στην Αθήνα μετά τις πτήσεις των πολεμικών τους αεροπλάνων στον εναέριο χώρο μας να διακόψουμε άμεσα τις συνομιλίες μας, στέλνοντας τους πίσω τον πρωθυπουργό τους με την συνοδεία των μαχητικών μας (περνώντας και εμείς αντίστοιχα το δικό μας μήνυμα), δεχόμαστε να συζητάμε και να διαπραγματευόμαστε μαζί τους για τα δικά μας κυριαρχικά δικαιώματα! Αν είναι δυνατόν!!!
   Και βεβαίως ήταν προφανές όσο και αναμενόμενο οτι θα υπάρξει και επόμενη επιθετική τους ενέργεια, όπως άλλωστε και έκαναν, εκδίδοντας ναυτική οδηγία για υποβρύχια άσκηση δεσμεύοντας το Αιγαίο από τις 12 Ιανουαρίου έως τις 12 Φεβρουαρίου. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί η κυβέρνηση μας αιφνιδιάστηκε και σήμανε συναγερμό προβαίνοντας σε έκτακτη σύσκεψη των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας, παρουσία όλης της στρατιωτικής ηγεσίας του Πενταγώνου για να αναλύσουν την σοβαρή και πολύ επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, έως και την Κύπρο!  Μετά από τέτοια ενδοτικότητα  δεν θα ’πρεπε να το περιμένουν;
   Αυτό που προφανώς παρέλειψαν  να κάνουν οι Τούρκοι αυτή την φορά είναι, να δεσμεύσουν τον Αργοσαρωνικό, τον Πατραϊκό κόλπο και το Ιόνιο!
   Ας μη βιαζόμαστε όμως γιατί αυτή θα είναι η επόμενη κίνηση τους!!!

 Με εκτίμηση                                                                                                                

Β. Αναγνώστου
www.manifesto.com.gr           

***********************************************************************

Β΄Μέρος

Σε συνέχεια του πρώτου μέρους θα πρέπει να αναρωτηθούμε, αν όντως έχουν καταλάβει αυτοί που μας κυβερνούν το έγκλημα που διαπράττουν απέναντι στην χώρα τους. Δυστυχώς όπως δείχνουν τα γεγονότα, δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα μετά από τόσα χρόνια η τακτική των Τούρκων που θα μας οδηγήσει και ότι οι χαμένοι στο τέλος θα είμαστε εμείς! Δεν βλέπουν σε τι παγίδα μας έχουν σύρει;
   Αυτοί τι έχουν να χάσουν, διεκδικούν τα πάντα και ότι τους κάτσει, σε λίγο θα ζητήσουν και την Θεσσαλονίκη, εμείς γιατί διαπραγματευόμαστε μαζί τους;
  
Είναι να απορεί κανείς, πως είναι δυνατόν όλοι αυτοί οι πατριώτες και σοφοί πολιτικοί μας να αγνοούν τον πιο βασικό κανόνα μιας διαπραγμάτευσης!
   Kάθεσαι ποτέ απέναντι στον άλλον και ιδιαίτερα για Εθνικά θέματα, αν δεν έχεις να διαπραγματευτείς και να  διεκδικήσεις και εσύ αντίστοιχα κάτι δικό του;
   Αν είχαμε θέσει και εμείς αντίστοιχα θέμα διεκδίκησης των δικών μας εδαφών της Μ. Ασίας και επίσης των εδαφών πέρα των σημερινών Β.Α. συνόρων μας τουλάχιστον έως τα Δαρδανέλια και τα στενά του Βοσπόρου, κάτι που ακόμα και γεωπολιτικά στέκει γιατί έως εκεί είναι Ευρώπη, παραβλέποντας το δικαίωμα μας να αναφερθούμε στην διεκδίκηση όλης της Ασίας και της Ασιατικής Κωνσταντινούπολης όπως και των υπολοίπων εδαφών που είχαμε στην κατοχή μας επί Μ. Αλέξανδρου, κάτι που ίσως θα μπορούσαμε να το κάνουμε αλλά και αυτοί θα μας έλεγαν με την σειρά τους τα δικά τους περί οθωμανικής αυτοκρατορίας, πιστεύει κανείς ότι αν είχαμε ακολουθήσει όντως αυτή την τακτική δεν θα έμπαινε ένα φρένο στις διεκδικήσεις τους;
   Με αυτή την ενδοτικότητα και την δειλία που αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες δεκαετίες όλους τους γείτονες μας, πως είναι δυνατόν να μη χάσουμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα; Ακόμα και στο δικαστήριο της Χάγης να φτάσουμε, από την στιγμή που δεν διεκδικούμε τίποτα, το πιθανότερο είναι να βγούμε χαμένοι, έστω και αν έχουμε δίκιο ή κάποιοι θα ήθελαν ακόμα και να μας βοηθήσουν!
   Ποτέ δεν είναι αργά ας το κάνουν οι πολιτικοί μας έστω και τώρα!

   Και προτού κάποιος σκεφτεί να πει οτιδήποτε για να δικαιολογήσει τα λάθη, την ανυπαρξία και την ιταμή συμπεριφορά των πολιτικών μας ανδρών, ας θυμηθούμε όλοι τι είπε και τι έκανε σε μια εξ ίσου δύσκολη περίοδο για τον τόπο μας ο Ανδρέας Παπανδρέου. Είναι δυνατόν να ξεχάσουμε σαν Έλληνες μετά το ''ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΧΟΡΑ''  πως τα μάζεψαν και έκαναν πίσω οι Τούρκοι γυρίζοντας σαν τα σκυλιά με την ουρά κάτω από τα σκέλια, ταπεινωμένοι και ντροπιασμένοι στον λαό τους ;
  
Δεν θα σχολιάσουμε πόσοι από τους πολίτες της χώρας μας τάσσονταν μαζί του. Αυτό που ξέρω όμως σίγουρα είναι, ότι τότε έκανε υπερήφανους 10.000.000 Έλληνες όπως και όλο τον απόδημο Ελληνισμό, ενώ υπήρξε και ο τελευταίος εκ των μεγάλων ηγετών της σύγχρονης ιστορίας του τόπου!
   Δυστυχώς για την χώρα μας μετά από αυτόν δεν υπήρξε ούτε ένας πολιτικός ηγέτης ικανός να σεβαστεί τον εαυτό του, τους πολίτες και την χώρα του. Όλοι ήσαν ανεπαρκείς, λιπόψυχοι, σκυφτούληδες και ραγιάδες, κανείς δεν τίμησε ποτέ τα παντελόνια του γι’ αυτό και ξεπούλησαν τον τόπο, διέσυραν και κατέστρεψαν τον λαό, σύροντας την χώρα στην πλήρη ανυποληψία, θέτοντας σε μέγιστο κίνδυνο έως και την ακεραιότητα της!

   Και μη ρωτήσει κανείς τώρα τι μέλει γενέσθαι, γιατί υπάρχει άγνοια και πλήρες σκοτάδι παντού. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί, ούτε αυτοί που φεύγουν αλλά ούτε και αυτοί που έρχονται και αυτό πραγματικά περιγράφει το δράμα αυτής της χώρας!
     Αυτοί που γνωρίζουν και που θα καθορίσουν τις τύχες μας, την πορεία και το μέλλον της χώρας μας είναι ελάχιστοι και βρίσκονται εκτός των συνόρων μας, διαπραγματευόμενοι μεταξύ τους τον τόπο μας, τις περιουσίες μας και τις ζωές μας!

   Ωστόσο για ένα πράγμα μπορώ να σας διαβεβαιώσω μόνο, ότι, οι τελευταίοι που θα μάθουν τι θα συμβεί σ’ αυτόν τον τόπο θα είμαστε εμείς!!!

Με εκτίμηση

Β. Αναγνώστου
www.manifesto.com.gr                                                                 

Υ.Γ. Θεωρώ χάσιμο χρόνου και ουτοπία να ασχοληθούμε αυτή την περίοδο με τον Γιωργάκη  και το νέο του κόμμα. Ωστόσο αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στο άρθρο, Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΖΟΜΠΙ!

© Copyright 2013 - 2020 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!