Loading...

    Κι’ αυτό αν μιλάμε για πολιτισμένα κράτη, γιατί αν πάμε σε κάποια άλλα καθεστώτα,  θα ΄πρεπε να έχουν εκτελεστεί από τους λαούς τους για τις πράξεις τους με συνοπτικές διαδικασίες!

    Αντίθετα με την κοινή λογική και τις αποδεδειγμένα εγκληματικές και καταστροφικές τους πράξεις στην δική μας χώρα κυκλοφορούν ελεύθεροι, αγορεύουν παίζοντάς το σοφοί διεκδικώντας την δικαίωση τους και άλλα οφίτσια, έως και την διακυβέρνηση της χώρας τους, όπως π.χ. αυτό το πανηλίθιο καθυστερημένο αγόρι ο Γιωργάκης που κατέστρεψε την Ελλάδα και τώρα διεκδικεί την επάνοδο του ή ο άλλος ηλίθιος, αμετανόητος, υπερόπτης Ν. Καραβίτης ο οποίος εξακολουθεί να καυχιέται για την μεγάλη του προσφορά προς την πατρίδα και ο οποίος δείτε τι είπε:

«Είμαι ο μοναδικός ο οποίος είχε ασχοληθεί με τον ΕΝΦΙΑ και τον επέβαλλα μόνος στην Ελλάδα. Ήταν ένας φόρος ο οποίος ήταν αναγκαίος μετά την λήξη του ΕΤΤΗΔΕ και του ΕΤΕ. Οι πιέσεις της τρόικας ήταν πως αν δεν είχατε ένα νέο φόρο θα παραμένατε στο προηγούμενο καθεστώς. Μέχρι τότε δεν είχαμε φόρο ακινήτων στην Ελλάδα. Έπρεπε να βρεθεί ένας φόρος που θα είναι αποσυνδεδεμένος από το θέμα των αντικειμενικών αξιών. Υπήρχε δημοσιονομική ανάγκη να μπει αυτός ο φόρος. Όσοι δεν θέλουν θα πρέπει να πουν από που θα βρεθούν τα λεφτά».Και συμπλήρωσε: «Ο ΕΝΦΙΑ είναι δίκαιος φόρος γιατί ο καθένας επιβαρύνεται ανάλογα με την περιουσία του. Θα προχωρούσα και πάλι στην επιβολή του ΕΝΦΙΑ!»

   
    Ο ανεγκέφαλος δεν αναρωτήθηκε καν γιατί τα Συνταγματικά Δικαστήρια της Γερμανίας και της Γαλλίας από το 1995 και το 1998 έχουν απορρίψει την εφαρμογή του, καθώς θα είχε την ευκαιρία να μάθει διαβάζοντας τις αποφάσεις, ότι ανεξάρτητα αν ένας πολίτης έχει στην κατοχή του ένα ή και περισσότερα ακίνητα,  έκριναν τελεσίδικα ότι ο ως άνω φόροςπρέπει να καταβάλλεται διά των εισοδημάτων που παράγουν αυτά και συνε­πώς, για να είναι η φορολόγη­ση της περιουσίας των πολιτών συνταγματικώς ανεκτή, πρέπει αυτή να συνδέεται με την παρα­γωγή εισοδήματος τους.
    Επίσης μεταξύ άλλων και η δεύτερη απόφαση αναφέρει, ότι, η επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας, δεν πρέπει να θίγει τον πυρήνα του δικαιώματος της ιδιοκτησίας, καθώς ο φόρος πρέπει να μπορεί να κα­ταβάλλεται ετησίως από τα ει­σοδήματα τα οποία προέρχο­νται από την χρήση της  περιουσίας αυτής!
    Και είναι φυσικό όσο και λογικό να συμβαίνει αυτό, γιατί ως ξενοίκιαστα και μη προσοδοφόρα δυστυχώς,  όλοι οι νόμιμοι κατέχοντες πολίτες τα πολλαπλώς φορολογημένα ακίνητα τους θα τα χάσουν από κατασχέσεις, αδυνατώντας να πληρώσουν αυτούς τους παραβατικούς και πέραν κάθε λογικής φόρους που τους ζητούν!!!
    Τι είναι αυτό επιτέλους που δεν έχει καταλάβει αυτός ο πανηλίθιος αυτοπροβαλλόμενος ως πάνσοφος και γνώστης των προβλημάτων λυτρωτής της χώρας μας; Τόσο δύσκολο του είναι να αντιληφθεί ότι πλέον της ανήκεστης βλάβης που δημιούργησε σε όλους τους ιδιοκτήτες της χώρας, ο νόμος αυτός δεν θα έπρεπε να υφίσταται καν και ότι με βάση τις δηλώσεις του θα 'πρεπε να νοιώθει τυχερός που δεν βρίσκεται ήδη στην φυλακή;

    Ωστόσο, αφήνοντας πίσω αυτόν τον απερίγραπτο τύπο και επανερχόμενος στον ''Γιωργάκη'' θα πω, ότι αναλογικά ο Θανάσης Μαυρίδης, σε ένα επικριτικό άρθρο του προ ημερών του φέρθηκε πολύ καλά, κάτι που βεβαίως δεν προτίθεμαι να κάνω εγώ και προφανώς δεν θα το ήθελε όλη η Ελλάδα!!!
    Δυστυχώς όλοι οι αποτυχημένοι πολιτικοί σε αυτή την χώρα, στοχευμένοι ως καταστροφείς, ως παράνομοι, ως δολοπλόκοι και λαμόγια, κουβαλώντας στις πλάτες τους σκάνδαλα και πράξεις βαριές ποινικού δικαίου, δεν λένε να τα παρατήσουν και αυτό οφείλεται στην αποποινικοποίηση των πράξεων τους λόγω της ασυλίας τους, που ακόμα δεν έχει αρθεί με ευθύνη των ιδίων αλλά και των Δικαστών, κυρίως όμως με την ευθύνη του Ελληνικού λαού, γιατί εμείς οι ίδιοι τους το έχουμε επιτρέψει!
    Τους παρακολουθούμε όχι μόνο να μη σέβονται τον λαό και τον εαυτόν τους, αλλά χαμένοι πλέον στην απαξίωση τους, θέλουν να ξαναβγούν στην επιφάνεια σαν τους επιπλέοντες φελλούς (γιατί περί αυτού πρόκειται), για να διεκδικήσουν οφίτσια, να κοροϊδέψουν και να ξαναφάνε τα λεφτά του λαού! Αντί να περιθωριοποιηθούν μόνοι τους και να χαρούν την Ελευθερία τους (όσο ακόμα την έχουν), οι ανεγκέφαλοι και θρασύτατοι καρεκλοκένταυροι πολιτικοί της πλάκας, θέλουν  να διεκδικήσουν εκ νέου την χώρα, αν είναι δυνατόν!!!
    Κάτι τέτοιες στιγμές το μυαλό σου σταματάει και οδηγείσαι σε σκέψεις που δεν σε τιμούν ως άτομο. Ωστόσο πως είναι δυνατόν αυτό να μη συμβεί, όταν βλέπεις αυτούς που γκρέμισαν με χίλιους δυο τρόπους την χώρα σου και την ζωή σου να θέλουν να επιστρέψουν στην πολιτική ζωή του τόπου;
   
Αν σκεφτεί κανείς ποιοι μας κυβέρνησαν αυτά τα χρόνια, που αποτελούν χαρακτηριστικά υποδείγματα της ποιότητας των πολιτικών της μεταπολίτευσης, όπως ο Γιωργάκης ο αθλητής και ο Κωστάκης ο χοντρούλης (οι δυο βουτυρομπεμπέδες), ο Σημίτης  και ο Τσουκάτος που βρίσκονται εκτός φυλακής, καθώς ο δεύτερος δήλωσε επισήμως ότι κουβάλησε στον πρώτο, αρχηγό του κόμματος και Πρωθυπουργό της χώρας 1.000.000€ και επίσης ότι ο Τσοχατζόπουλoς στο παρά ένα θα ήταν Πρωθυπουργός της χώρας και ο Καρατζαφέρης στήριξε την κυβέρνηση (γιατί το έκανε άραγε; Μήπως…...).
    Στο παζλ αυτό αν προσθέσουμε ενδεικτικά και κάποια άλλα ''περιφανή και άμεμπτα'' πρόσωπα όπως τους κ.κ. Παπαντωνίου, Μαντέλη, Παυλίδη, Ρίζο, Παπαγεωργόπουλο, Παπακωνσταντίνου μαζί με χιλιάδες άλλους πολιτικούς, τραπεζικούς και συνδικαλιστές που ασχολήθηκαν με την πολιτική και τα κοινά του τόπου, που μπήκαν φτωχοί και έγιναν πλούσιοι, θα καταλάβουμε σε τι χώρα ζούμε!
   
    Η εισαγγελία της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Ζοζέ Σόκρατες, μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας, για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και διαφθορά». ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ;

    Αντιθέτως αυτό που βλέπουμε είναι κάποια ζόμπι όπως τον Παπανδρέου, τον Σημίτη και όλους του άλλους γύρω τους, πρώην βολεμένους και απαξιωμένους σήμερα πολιτικούς και μη, να θέλουν να επιστρέψουν στην πολιτική και στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου!
    ΝΤΡΟΠΗ, μόνο αυτή η λέξη θα μπορούσε να περιγράψει αυτό που συμβαίνει, αλλά γι’ αυτούς δυστυχώς είναι άγνωστη!!!                                                                       

Β. Αναγνώστου

www.manifesto.com.gr


 

© Copyright 2013 - 2020 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!