Loading...

    Αγαπητοί μου φίλοι, οι αναφορές μας αυτή την φορά θα πρέπει να εστιάσουν στην συμπεριφορά των γειτόνων μας, αυτών των άσπονδων εχθρών μας που αν μπορούσαν θα μας εξαφάνιζαν από προσώπου γης!
    Προφανώς όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του Έθνους μας, όπως επίσης και την δική τους ιστορία, γι’ αυτό και δεν είναι δύσκολο για τον  καθένα από εμάς όπως και για κάθε άλλο πολίτη της γης που έχει έστω και λίγες γνώσεις της προϊστορίας των λαών μας, να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
    Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει την σημερινή πραγματικότητα.
    Αν παρακολουθήσουμε το τελευταίο διάστημα τις συντονισμένες κινήσεις τους και την στρατηγική τους και αν δεν θέλουμε να εθελοτυφλούμε ως λαός, αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι: δυστυχώς ευρισκόμαστε μια ανάσα προ της έναρξης μιας νέας μεταξύ μας σύρραξης. Αν αυτό δεν έχει συμβεί έως τώρα, είναι εμφανές ότι οφείλεται στην δική μας αδυναμία να απαντήσουμε στις συνεχείς προκλήσεις τους και στην αυξανόμενη επιθετικότητα τους!
    Ταυτόχρονα οι σύμμαχοι μας συμπεριφέρονται σαν να μη έχουν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή μας ή έστω κλείνουν τα μάτια τους στον επεκτατισμό και ηγεμονισμό που απροκάλυπτα επιδεικνύουν οι Τούρκοι και ο παράφρων ηγέτης τους, που είναι σαφές όσο και οφθαλμοφανές πλέον, ότι στοχεύει στην ύπαρξη μιας νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας, καθώς κατασκευάζει ανάκτορα ανείπωτης χλιδής, πυρηνικά εργοστάσια και εργοστάσια εξοπλιστικά, έως και γέφυρες συνδέοντας την ανατολή με την δύση, επιδεικνύοντας στοιχεία ανείπωτης υπεροψίας, υπέρμετρης αλαζονείας και εθνικιστικού παροξυσμού, αποδεικνύοντας περίτρανα πλέον τους προφανείς στόχους και σκοπούς του.
    Φυσικά δεν μας είναι εύκολο να δεχτούμε, ότι υπάρχουν κυβερνήσεις που δεν αντιλαμβάνονται ότι το μόνο που επιτυγχάνουν δια της σιωπής τους ή της αποστασιοποίησης τους είναι, να τους ενισχύουν και να τους καθιδρύουν ως ρυθμιστές των γεωπολιτικών εξελίξεων και βεβαίως όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής αλλά και πέραν αυτής!

    Αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν να μη βλέπουν ότι μια τέτοια εξέλιξη προοιωνίζει τεράστιους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή, για τους ίδιους, αλλά και για την παγκόσμια κοινότητα. Είναι θέμα αδυναμίας να αντιληφθούν τι θα συμβεί ή υπάρχει κάποια σκοπιμότητα;
    Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι συμβαίνει από τα δυο, ωστόσο αυτό που θα γίνει αν οδηγηθούμε στις ως άνω απευκταίες εξελίξεις, είναι, ότι θα βρεθούμε σίγουρα στην δίνη μιας νέας παγκόσμιας σύρραξης, όπου αυτή την φορά δεν θα αφορά μόνο τον επεκτατισμό κάποιων κρατών και εθνών, αλλά κάτι πολύ  χειρότερο, την αέναη κοσμική μάχη σε όλες τις διαστάσεις της, μεταξύ των θρησκειών της ανατολής και της δύσης, των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων, Ισλαμιστών και άλλων Θρησκευτικών Δογμάτων.
    Ας δουν τι συμβαίνει τώρα με το Χαλιφάτο των Ισλαμιστών για να πάρουν μια πρώτη γεύση για το τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα. Και αν πιστεύουν ότι δεν κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι λαοί τους, είναι αλλού ξημερωμένοι, γιατί αυτοί που θα στοχοποιηθούν πρώτοι είναι οι κατέχοντας τον παγκόσμιο πλούτο και αυτοί που κυβερνούν τους λαούς!
    Αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν να μη καταλαβαίνουν ότι τα επόμενα θύματα θα είναι οι ίδιοι. Είναι δυνατόν να μη αντιλαμβάνονται ότι μόνο τυχαία δεν είναι η εμφάνιση των τζιχαντιστών που απειλούν και τρομοκρατούν πλέον όλη την γη και είναι δύσκολο να καταλάβουν ότι αυτοί οι ίδιοι τους δημιούργησαν με τις πολιτικές τους αποφάσεις και τακτικές;

    Καλά θα κάνουν να προλάβουν να δραστηριοποιηθούν και να ανοίξουν τα μάτια τους έγκαιρα, αν θέλουν να αποφύγουν πράξεις σαν αυτή που απέτρεψαν την τελευταία στιγμή οι Άγγλοι προ ημερών σε βάρος της Βασίλισσας τους.

    Ωστόσο επίσης θα πρέπει ως παγκόσμιοι πολίτες να αναρωτηθούμε, έως πότε οι κατέχοντες τον παγκόσμιο πλούτο και οι κυβερνήσεις των κρατών, θα κωφεύουν και θα οδηγούν τους λαούς στην φτώχεια και στους πολέμους. Δεν βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους και που οδηγούν τους λαούς όταν τους εξαθλιώνουν οικονομικά και παρεμβαίνουν στα εσωτερικά τους;
    Είναι δυνατόν σε μια παγκόσμια κοινωνία όπου οι λαοί πεινάνε αφημένοι στην εξαθλίωση και στην δυστυχία τους, ταυτόχρονα οι δισεκατομμυριούχοι να διπλασιάζονται; Ποιος τους είπε ότι αυξάνοντας η ανισότητα στις κοινωνίες των λαών θα μπορούν να κοιμούνται ασφαλείς;

    Αγαπητοί μου φίλοι η παγκόσμια οικονομική πίτα είναι συγκεκριμένων διαστάσεων και όταν κάνετε τους υπολογισμούς και δείτε το μοίρασμα της, θα καταλάβετε γιατί ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ότι, όσο δεν αλλάζουν τα ποσοστά υπέρ των αδυνάτων και των λαών, κάθε στιγμή που περνά δυστυχώς μας οδηγεί  μαθηματικά όλο και πιο κοντά σε έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο!
    Είναι κάτι αναπόφευκτο να συμβεί, απλά είναι θέμα χρόνου!

Β. Αναγνώστου                                                                       

www.manifesto.com.gr    

© Copyright 2013 - 2020 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!