Loading...

Κύριε Πρωθυπουργέ, καταρχάς το κράτος δεν κυβερνάται με αγκαλίτσες στην Ζωή, με εγκώμια προς τον γελοίο καταστροφέα του τόπου και ύψιστο έως χθες συνεργάτη σας, προδότη των όλων, αγαπητό σας κ. Βαρουφάκη και με φίλιους χαρακτηρισμούς προς τον σύντροφο Λαφαζάνη, όταν αυτοί δια της συμπεριφοράς τους γκρεμίζουν την κυβέρνηση αλλά και εσάς που τους εμπιστευτήκατε ως πιο πιστούς σας συνεργάτες!
     Επίσης δεν κυβερνάται με παροπλισμένη την ΕΛ.ΑΣ., μετατρέποντας την κατά την δική σας πάντα επιθυμία και εντολή, σε μια φωλιά προστασίας για τους αναρχικούς. Πότε και ποιος επιτέλους θα απαντήσει στον Ελληνικό λαό, πως είναι δυνατόν αυτοί οι αλήτες να καίνε την Αθήνα καταστρέφοντας τις περιουσίες των πολιτών διασύροντας ταυτόχρονα την χώρα σε όλη την γη και να παραμένουν ελεύθεροι, ενώ θα’ πρεπε να βρίσκονται στα μπουντρούμια!

    
     Κύριε Πρόεδρε, δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί στην πολιτική και είναι αυτό που ήδη θα’ πρεπε να έχετε διδαχθεί από τους απέναντι σας εταίρους μας. Ωστόσο αν θέλετε να κυβερνήσετε ως πραγματικός ηγέτης την χώρα, έστω και τώρα, “πάρτε κεφάλια”!

     Δεν ξέρω βέβαια αν μπορείτε να κάνετε κάτι τώρα γι’ αυτόν τον έρμο τόπο, μπορείτε όμως όσο βρίσκεστε ακόμα στην εξουσία να προσπαθήσετε, κόβοντας τον γόρδιο δεσμό που σας συνδέει με το παρελθόν και τις λάθος επιλογές σας!

     Σε σχέση με το δεύτερο και μείζον θέμα, τα κόκκινα δάνεια:
     Όλος ο Ελληνικός λαός ρωτά τι θα γίνει επιτέλους με αυτά, γιατί ούτε εσείς καν δεν απαντήσατε στις συνεντεύξεις σας. Τελικά σε καλό θα βγει αν θα ανοίξουν οι τράπεζες ή θα εστιάσουν στις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας βγάζοντας στους δρόμους τον λαό; Καταλαβαίνετε τι θα συμβεί
;
     Επί σειρά μηνών με πολλά άρθρα μας και παρεμβάσεις προς όλους τους αρμόδιους υπουργούς αλλά και προς εσάς, δεν πάψαμε ούτε στιγμή να σας τονίζουμε ότι αυτό το θέμα θα’ πρεπε να αποτελεί την πρώτη και απαραβίαστη κόκκινη γραμμή στις διαπραγματεύσεις σας, απαιτώντας από τους δανειστές και εταίρους μας να διατηρήσετε εσείς το δικαίωμα της διαχείρισης του.
     Προφανώς δεν το κάνατε!

     Ωστόσο τώρα σε αυτή την τραγική  φάση της χώρας μας αν δεν κάνετε κάτι, λόγω της οικονομικής καταστροφής όλων των κοινωνικών τάξεων επιχειρηματιών και ιδιωτών, θα ήταν αδύνατον γι’ αυτούς και αναφέρομαι τουλάχιστον στα 2/3 του λαού μας, να μη χάσουν ολοσχερώς τις περιουσίες τους καθώς δεν πουλιέται τίποτα και με την απαξίωση των ακινήτων τους θα χάσουν τα πάντα, αντί πινακίου φακής από τις τράπεζες και όλους αυτούς που κινούνται στα σκοτάδια πίσω από αυτές.

     Είναι οι γνωστοί διεθνείς εγκληματίες εντολοδόχοι τους, που φρόντισαν μέσω των  εκτελεστικών τους οργάνων τραπεζιτών, να τους μεταφέρουν τα δάνεια στις εταιρίες τους σε απαξιωτικές τιμές της τάξεως έως και του 10-20 % της αξίας τους, δίχως να προχωρήσουν πριν στην ίδια προσφορά προς τους δανειολήπτες, κάτι που ξεπερνάει κάθε όριο ηθικής και ανθρώπινης λογικής όπως και της απόλυτης εκτροπής και παραβατικότητας των νόμων, πράξεις ντροπής αθέμιτες κατά του λαού τους που καταδεικνύουν την σκοπιμότητα τους και που πρέπει με συνοπτικές διαδικασίες να οδηγήσουν όλους τους εμπλεκόμενους στο σκαμνί, κατάσχοντας τις περιουσίες τους, καταδικάζοντας τους αν υπήρχε, έως και στην εσχάτη των ποινών!


     Και επειδή σ’ αυτή τη χώρα όλα γίνονται λάθος ή όλα καλύπτονται, θα πω για άλλη μια φορά και τελευταία, με πλήρη ανιδιοτέλεια, ότι σας είχα ξαναπεί στο παρελθόν. Έχετε εναντίον όλων των ως άνω στα χέρια σας το απόλυτο όπλο, τον υπουργό σας κ. Νικολούδη. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ!

     Κύριε Πρωθυπουργέ, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω και είμαι σίγουρος ότι την ίδια απορία έχουν και χιλιάδες άλλοι πολίτες που έχουν παρακολουθήσει την έως σήμερα πορεία του. Αν δεν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα, πώς είναι δυνατόν αυτόν τον άνθρωπο να μην τον έχετε δεξί σας χέρι και υπερυπουργό; Καταρχάς η αξιοποίηση του θα προσέδιδε αξιοπιστία στην κυβέρνηση σας και θα έπειθε και τους δανειστές εταίρους μας ως προς τις προθέσεις σας για το καθάρισμα της κόπρου του Αυγεία!
     Δείξτε τις προθέσεις σας αναβαθμίζοντας τον τώρα που προχωράτε σε ανασχηματισμό, στηρίξτε τον και ενισχύστε το επιτελείο του (γιατί μάλλον έχει κολλήσει) και αφήστε τον να κάνει αυτά που μπορεί και πρέπει. Λυπάμαι, αλλά αν δεν το κάνετε, θα είναι ένα από τα πολλά λάθη σας, πλέον του ότι ευλόγως τίθενται και κάποια ερωτήματα.

     Δηλαδή σας έκανε ως υπερυπουργός ο αμόρφωτος και ανεπαρκής κ. Λαφαζάνης και όχι ο κ. Νικολούδης; Πρόεδρε και εδώ άργησες, κάντο έστω και την επόμενη ημέρα  δίχως κανέναν δισταγμό!

     Επιπλέον πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους εμπλεκόμενους κυβέρνηση, τράπεζες, πιστωτές και εταίρους ότι, εδώ που έχουν φέρει την οικονομία είναι αδύνατον ο λαός να αποπληρώσει τα δάνεια του! Γι’ αυτό, αν δεν  διαγραφούν ή έστω κουρευτούν  κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους κι’ αν δεν ρυθμιστούν κατά το υπόλοιπο τους για πολλά χρόνια με μηδενικά επιτόκια, δεν πρόκειται να εξοφληθούν ποτέ!

     Και τέλος σε σχέση με τους νεοναζί SS Σόιμπλε - Μέρκελ και λοιπούς, ας τους ρωτήσει κάποιος, πώς είναι δυνατόν σε μια καταρρέουσα οικονομία που επιζητά ανάπτυξη να της επιβάλλουν οι πιστωτές της 8-10 % επιτόκια και  οι δικοί τους πολίτες επιχειρηματίες ή μη στην χώρα τους σε μια ανθούσα οικονομία να δανειοδοτούνται με μηδενικά επιτόκια;
     Την απάντηση την ξέρουμε, δεν χρειάζεται καν να μας την π
oυν. Ωστόσο ας του μεταφέρει κάποιος και μάλλον εσείς που έχετε την απόλυτη ευθύνη, ότι, οι Έλληνες δεν θα γίνουν γκαρσόνια και υπηρέτες των Γερμανών στα ίδια τους τα σπίτια, ούτε βεβαίως θα τους παραδώσουν την Ακρόπολη, έστω κι’ αν το τίμημα είναι η οικονομική τους καταστροφή κι’ αυτό ας το θυμούνται!

Εν αναμονή της τοποθετήσεως σας και της επίλυσης του μεγαλύτερου κοινωνικού προβλήματος της χώρας!!!Με εκτίμηση

Β. Αναγνώστου                                                                       

www.manifesto.com.gr


© Copyright 2013 - 2019 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!