Loading...


Φίλοι μου, μην μπορώντας αυτή τη στιγμή να κάνουμε κάτι άλλο πέρα από το να περιμένουμε να δούμε αν οι ανάλγητοι πολιτικοί μας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ψηφίσουν τελικά το νομοσχέδιο που απαιτούν εκατομμύρια δανειολήπτες της χώρας, ας δούμε τις νέες εναλλακτικές που προτείνουν οι τράπεζες και τους όποιους κινδύνους υπάρχουν σ’ αυτές!

    
     Ας προσπαθήσουμε να δούμε πόσο μεγάλος μπορεί να είναι ο κίνδυνος από ένα πιθανό σπάσιμο και τάχα κούρεμα δανείου προσεγγίζοντας το θέμα με ιδιαίτερη ευαισθησία, καθώς τα πράγματα όπως θα δείτε δεν είναι τόσο απλά όπως τα παρουσιάζουν!

     Οι τράπεζες άρχισαν να καλούν τους δανειολήπτες προτείνοντας τους ρυθμίσεις, παίζοντας μαζί τους το παιχνίδι της διελκυστίνδας
κι όπου τους κάτσει!
  

     Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες στοιχειώδεις αλήθειες που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και που στέκονται εμπόδιο στις εκατοντάδες χιλιάδες των δανειοληπτών να προχωρήσουν σ’ αυτές τις νέες  ρυθμίσεις. Είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτούς, γιατί έστω κι αν τους διαγράψουν τους τόκους ή μέρος του δανείου κατά ένα 40 ή 50%,το δάνειο είναι προφανές ότι κινδυνεύει και πάλι να μην εξυπηρετηθεί!

     Ας δούμε όμως ποια είναι η πεμπτουσία του θέματος:     
     Α) ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΤΑ FUNDS ΣΤΟ 1% ΕΩΣ 5 ΚΑΙ 10% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ Σ’ ΕΣΑΣ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ 50-60% ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ!!! ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΩΣ ΧΡΕΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΟΣΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ‘ΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ, ΑΥΤΟ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΩΣ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΟ!!!!!!
     ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ! 
         

     Θέλετε να συνεχίσουμε; Ας το κάνουμε! 

      Β) Τα νέα δάνεια που καλούνται να υπογράψουν και να εξυπηρετήσουν οι δανειολήπτες δεν «κόβονται και ράβονται» όπως θα ‘πρεπε από την τράπεζα με αυστηρή αναφορά στο εισόδημα του δανειολήπτη, όπως συμβαίνει για παράδειγμα όταν ρυθμίζεται ένα δάνειο με βάση τον κώδικα δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος
     Αυτό σημαίνει ότι αν η νέα δόση του δανείου είναι «βαριά» για την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη και σε βάθος χρόνου τον οδηγήσει σε νέα αθέτηση, τότε καλό θα ‘ναι αυτός και ο οποιοσδήποτε άτυχος εγγυητής του, να ξεχάσουν ό,τι τους έχει απομείνει και ας ψάξουν να βρουν θέσεις στις στοές και στα παγκάκια!!!!!! 

     Κι αν υποθέσουμε ότι υπήρχε έστω και μια ελάχιστη πιθανότητα με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της χώρας αυτός ο δυστυχής να εξυπηρετήσει τη νέα του σύμβαση, εν όψη της εφαρμογής των μνημονίων με τα νέα κουρέματα στις συντάξεις και τους μισθούς με τις αξίες των ακινήτων στο ναδίρ στο 20-30% της αξίας τους και όλα τα άλλα που θα ‘ρθουν και με αποκορύφωμα την πτώση της κατανάλωσης, τη διάλυση της εργασιακής αγοράς και τελικά την ολοσχερή φτωχοποίηση του λαού μας, είναι δεδομένο πλέον τι θα του συμβεί και οι πρώτοι που το γνωρίζουν είναι φυσικά οι τραπεζίτες, οι δανειστές και όλοι οι πολιτικοί μας!!!

     Έχοντας ως δεδομένο λοιπόν αυτό, για άλλη μια φορά προσπαθούν οι ανάλγητοι να κοροϊδέψουν τον λαό,
παίρνοντας του τα πάντα!!!!!!!!!!!!

     Και δείτε γιατί θα συμβεί αυτό: Συνομολογώντας στη νέα ρύθμιση των δανείων τους οι δανειολήπτες μπαίνουν σε μια νέα δανειακή σύμβαση, η οποία είναι 100% ασφαλής ΜΟΝΟ για την τράπεζα!
     Ως γνωστόν, όλα τα δάνεια καταναλωτικής πίστης και κάποια άλλα είναι δύσκολο να εισπραχθούν από τις τράπεζες, αν ο δανειολήπτης έχει σωστή νομική καθοδήγηση, γιατί η νομολογία του Αρείου Πάγου έχει προ πολλού κρίνει ότι δεν επιτρέπονται επιτόκια που υπερβαίνουν το εκάστοτε ισχύον δικαιοπρακτικό επιτόκιο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε «παλιά» σύμβαση δανείου καταναλωτικής πίστης και όχι μόνο, είναι «ευάλωτη», διότι όταν η τράπεζα φθάσει να εκδώσει διαταγή πληρωμής, αυτή μπορεί να προσβληθεί με ανακοπή από το δανειολήπτη και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις τα δικαστήρια «ρίχνουν» τη διαταγή πληρωμής, όπως αναφέρει  και ο κ. Τάκης Χριστοδουλόπουλος του Εθνικού Ινστιτούτου Χρηματοπιστωτικών Ερευνών, που έχει τεράστια εμπειρία από τέτοιες δικαστικές αντιπαραθέσεις με τις τράπεζες.
    
     Αντιθέτως, οι νέες συμβάσεις δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα νομιμότητας, καθώς έχουν χαμηλά επιτόκια, κάτι που σημαίνει ότι, εάν ο δανειολήπτης δεν καταφέρει να εξυπηρετήσει το νέο του δάνειο, δεν θα έχει άλλη δυνατότητα άμυνας (ανακοπή σε διαταγή πληρωμής) και η τράπεζα θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει εναντίον του όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και ακινήτων)!


     Μετά απ’ όλα αυτά φίλοι μου, πιστεύω ότι μπορείτε πλέον να κρίνετε πιο σωστά παίρνοντας συνειδητά τις όποιες αποφάσεις σας, ωστόσο λάβετε πολύ σοβαρά τις ως άνω επισημάνσεις!       
     Φτάσαμε και στο ένα, γι’ αυτό και αγωνιζόμαστε να γίνει έστω και την τελευταία στιγμή η άρση αυτής της υπέρτατης αδικίας και συνομωσίας σε βάρος των δανειοληπτών της χώρας μας, να δοθεί η ευκαιρία στους ανθρώπους να σώσουν τις περιουσίες τους και τη ζωή τους, να προηγηθούν των funds με τους ίδιους όρους της εξαγοράς των δανείων τους, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Β. Αναγνώστου
Συγγραφέας- αρθρογράφος                

www.manifesto.com.gr


Υ.Γ. Ας ελπίσουμε να ευαισθητοποιηθούν έγκαιρα πολιτικοί και τραπεζίτες, να σκεφτούν και να πράξουν έστω και τώρα ως Έλληνες και όχι ως Νενέκοι και Τσολάκογλου, γιατί οι στιγμές που θα ‘ρθουν στον τόπο θα ‘ναι μαύρες για όλους!!!!!!!!!
  

© Copyright 2013 - 2021 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!