Loading...

 

Τι απαξίωση Θεσμών και προσώπων! Και πότε θα πάψουν επιτέλους κάποιοι ανόητοι και τυχάρπαστοι τύποι να προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους πολίτες εκμεταλλευόμενοι  την άγνοια τους και το πρόβλημα τους, παριστάνοντας τους γνώστες και τους σοφούς!

     Φίλοι μου, ποτέ δεν μ’ άρεσε να παρευρίσκομαι σε εκδηλώσεις και συνέδρια, γιατί κάθε φορά με απογοητεύει το αποτέλεσμα από αυτά που είμαι υποχρεωμένος να παρακολουθώ και να ακούω, από κάποιους τύπους συνήθως μη εντρυφήσαντες επί του θέματος  που θα αναφερθούν, καιροσκόπους και άσχετους, εγκάθετους και άλλους που έχουν βγει εις άγραν ψήφων ή πελατών, ανεβαίνοντας στο βήμα να διδάξουν τάχα με τις εμπειρίες και γνώσεις τους!

     Ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών για το συγκεκριμένο θέμα έκρινα, ότι πρέπει να παραστώ σ’ αυτή την μερίδα που αφορούσε τον Εξ. Μηχανισμό και τα κόκκινα δάνεια στον Εμπορικό Εισαγωγικό Σύλλογο Πάτρας, με ομιλητές τον Δ.Ν.Σ της ΕΣΕΕ κ. Μέγγουλη, τον Ειδ. Γραμ. διαχ\σης ιδ. Χρέους κ. Κουρμούση (μέσω skype), κάποιους συντονιστές-διαμεσολαβητές και τον αντ\δρο του δικηγορικού συλλόγου Πάτρας.
     Δυστυχώς όμως, όπως το περίμενα δικαιώθηκα για άλλη μια φορά!

     Μιλάμε για ένα φιάσκο, μια ανούσια συγκέντρωση και παρωδία!
     Άτομα ανεπαρκή και άσχετα, με σχόλια τετριμμένα και ελλιπή που δεν βοήθησαν πραγματικά κανέναν και λάθη επί λαθών που καταδείκνυαν επίπεδο ιδιαίτερα χαμηλό σε οργάνωση και επιλογή προσώπων!

     Ξεκινώ από τον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Πάτρας. Ένα άτομο που κατάφερε να απαξιώσει τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια -εξ’ ου και η παταγώδης αποτυχία της συγκέντρωσης-, γαντζωμένος στην καρέκλα του χαμένος στον κόσμο του και στα χρόνια της νιότης του, να αναφέρεται στους προσωπικούς του αγώνες να μη ανοίγουν τις Κυριακές τα μαγαζιά, κατά τη στιγμή που ήδη είναι επί δεκαετίες θεσμοθετημένο σε όλη την Ευρώπη να παραμένουν ανοικτά και μάλιστα σε χώρες  που οι οικονομίες τους ανθούν και θα είχαν την πολυτέλεια να μη το κάνουν!

     Στη συνέχεια “απολαύσαμε” τον κεντρικό ομιλητή της ΕΣΕΕ, που όχι μόνο δεν είπε κάτι νέο και δεν ανέπτυξε καν έστω έναν συλλογισμό, αντιθέτως έκανε μια ελλιπή ανάγνωση κάποιων όρων του Ε.Μ. αυτογελοιοποιούμενος μη έχοντας κάτι άλλο να πει!
     Ωστόσο, προφανώς σε συνεννόηση με τον αντ\δρο του δικηγορικού συλλόγου δεν ξέχασαν να ευλογήσουν τα γένια τους με μια διπλή ιδιοτελή παρέμβαση ντροπής ως προς την μικρή αμοιβή των δικηγόρων-διαμεσολαβητών, προφανώς για να προετοιμάσουν τους δύσμοιρους οφειλέτες αντί της νόμιμου αμοιβής τους των 200 ευρώ, να είναι έτοιμοι να ενδώσουν σε πολλαπλάσιες αμοιβές και κάτω από το τραπέζι!
     Παρακαλώ συγκρατήστε την πρόβλεψη μου και σύντομα θα με θυμηθείτε!!!

     Σε σχέση με τον επόμενο ομιλητή (μέσω skype), εκεί ήταν το απόλυτο γέλιο, καθώς επέλεξε να μην απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα που του ετίθεντο επί 5΄ απαντώντας μόνο στο τελευταίο ερώτημα, ότι δεν άκουσε τάχα τα ερωτήματα λόγω προβλήματος στη σύνδεση, “κάνοντας την με πλάγια πηδηματάκια”!

     Και ο απόλυτος διασυρμός! Δεν θέλω να πω του Δικηγορικού κλάδου γιατί θα συμπεριληφθούν όλοι οι συνάδελφοι του κι αυτό θα ήταν άδικο. Ωστόσο, καταδεικνύει κάτι που δεν τιμά τον σύλλογο και φυσικά πρώτον τον αντ\δρο και εκπρόσωπο τους κ. Τάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος έδειξε την πλήρη άγνοια του επί του κεντρικού θέματος της ημερίδας, όταν μεταξύ άλλων ελαχίστων και αδιάφορων επισημάνσεων του είπε, ότι δεν μπορούν οι τράπεζες να υπογράψουν διαγραφή χρεών, γιατί περιμένουν ακόμα την ψήφιση του νόμου να τους απαλλάξει της ευθύνης τους!
     Φυσικά όσοι γνώριζαν ότι αυτό έχει ήδη ψηφιστεί εδώ και κάποιους μήνες, άρχισαν να κοιτάζονται μεταξύ τους και να γελάνε, ο δε εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ φρόντισε να τον διορθώσει πριν αυτός “αποδράσει” ντροπιασμένος από το βήμα!

     Και ρωτώ απλά ως πολίτης: Είναι δυνατόν αυτός ο δικηγόρος φερόμενος ως γνώστης των κόκκινων δανείων και του Ε.Σ. να αναλάβει αύριο να εκπροσωπήσει κάποιους πολίτες με προβλήματα οφειλών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ;  ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!

     Τέλος, αν κάποιος από εσάς θέλει να χάσει 30΄΄ από τη ζωή του, ας πατήσει εδώ να δει την αδιαφορία και το επίπεδο του προέδρου  του Ε.Ε.Σ. Πάτρας!
     Κι αυτό μόνο για ένα λόγο, για να καταδείξω την συνεργασιμότητα της ιστοσελίδας μας και την ανιδιοτελή θέση και προσφορά μας προς κάθε κατεύθυνση, κάθε φορέα και πολίτη της χώρας μας!

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ!!!

Β. Αναγνώστου
Συγγραφέας- αρθρογράφος

www.manifesto.com.gr


Υ.Γ. Και εσείς νέοι φίλοι μας (γιατί οι παλαιοί γνωρίζουν το έργο μας και μας τιμούν), αν θέλετε όντως ουσιαστική πληροφόρηση και ενημέρωση επί των αιτημάτων και των εξελίξεων επί του συγκεκριμένου θέματος και όχι μόνο επί αυτού, διαβάστε όσα πιο πολλά από τα άρθρα μας ανατρέχοντας στον χρόνο!!

 

© Copyright 2013 - 2018 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!