Loading...


Πότε θα ξαναβρούμε αυτή την ευκαιρία ως χώρα, να έχουμε τις πιο ισχυρές δυνάμεις της γης στο πλευρό μας ως φύλακες και εσείς να μην το εκμεταλλεύεστε;   

   Αν είχατε στοιχειώδες πολιτικό ένστικτο και μια μέση νοημοσύνη για να χειριστείτε την κατάσταση, οι Τούρκοι θα ‘πρεπε τώρα να είναι δεμένοι στα παραλία της Σμύρνης και όχι να αλωνίζουν και να μας απειλούν εντός των χωρικών μας υδάτων!  
     Δηλαδή αν δεν είχαμε τους συμμάχους στα νερά μας, τι θα είχε συμβεί; Θα είχαν πάρει και την υπόλοιπη Κύπρο και θα απολάμβαναν τον αργιλέ τους στις παραλίες της Εύβοιας και του Αργοσαρωνικού;

     Δεν ντρέπεστε ανίκανοι και ανάλγητοι προδότες; Τι κάνετε στη πατρίδα σας; Συνειδητοποιείτε που έχετε οδηγήσει τη χώρα και τι κάνετε στον λαό σας και στο Έθνος;

     Τα αντίμετρα με τα οποία  απειλεί η Τουρκία την Κύπρο πέραν του Οικοπέδου 11 όπου λαμβάνουν χώρα οι γεωτρήσεις άπτονται άλλων σκοπιμοτήτων! Δεν είναι ότι θέλει να δημιουργήσει μόνο τετελεσμένα εντός της κυπριακής ΑΟΖ,  αμέσως μετά θα επιχειρήσει και ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΔΑΦΗ δικές της γεωτρήσεις!!!        
     ΚΥΡΙΟΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ, ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΙ Ν’ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ;
    

     Τη στιγμή που το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εκδίδει νέες προκλητικές ανακοινώσεις, απειλώντας με μονομερείς ενέργειες και η Άγκυρα στέλνει πολεμικά πλοία και υποβρύχια στη περιοχή ως αντιπερισπασμό και επίδειξη δύναμης ετοιμάζοντας εγκατάσταση δικών της πλατφόρμων επιχειρώντας να κατοχυρώσει και αυτή ενεργειακά δικαιώματα σε τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, εσύ μεγάλε ηγέτη, μιλάς για τάχα «γαβγίσματα των τούρκων»! 
            

     Φίλοι μου, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης, η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι το μισό βόρειο κομμάτι του Οικοπέδου 6, το μισό 5 και το μισό 4 νοτιοδυτικά της ανήκουν, ενώ θεωρεί επίσης ότι τα Οικόπεδα 8, 9, 2,3 και μεγάλο μέρος του 12, είναι αδειοδοτημένα από τα κατεχόμενα και ειδικότερα από την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων. Δείτε το σχεδιάγραμμα της περιοχής για να καταλάβετε τι συμβαίνει!!!

     Και ενώ προχωρά το τερατώδες αυτό τουρκικό στρατήγημα για γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, ο πρωθυπουργός μας μιλάει για «γαβγίσματα» ζώντας στον δικό του κόσμο, δείχνοντας να μην καταλαβαίνει καν ότι ο τουρκικός σχεδιασμός έχει ως κεντρικό «πυλώνα» την αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ και των αποκλειστικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι δια αυτής της τακτικής θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα εντός της κυπριακής ΑΟΖ εδραιώνοντας τη θέση τους εκεί και αύριο και στη δική μας ΑΟΖ!!!!!!

     Ελληνίδες - Έλληνες και εσείς αδέλφια μας στην Κύπρο, είναι απίστευτα κακή συγκυρία η ύπαρξη αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία της χώρας και πολύ φοβάμαι ότι θα συμβεί μεγάλο κακό στον Ελληνισμό!!!
     Δεν έχουμε κυβέρνηση και πρωθυπουργό, είναι όλοι τους ανίκανοι να σκεφτούν, να διαπραγματευτούν και να πείσουν! Είναι ανεπαρκείς και άκρως επικίνδυνοι  να διαχειριστούν οτιδήποτε αφορά τη χώρα, πόσο μάλλον τα οικονομικά και Εθνικά μας θέματα. Η χώρα μας κινδυνεύει και κάτι πρέπει να κάνουμε άμεσα γι’ αυτό, πριν είναι αργά!!!

     Δυστυχώς για τον τόπο και όλο τον Ελληνισμό αυτό το άτομο είναι φαινόμενο, η προσωποποίηση της καταστροφής, και δεν είναι τυχαίο που έχασε όλες τις μάχες έως σήμερα! Είναι αδιανόητο σ’ αυτή τη φάση η χώρα μας να έχει αυτό το ανυπόληπτο χαζοχαρούμενο και γελοίο παιδί ως πρωθυπουργό, έναν τύπο περιθωριακό που διέλυσε την Ελλάδα και που κανείς δεν τον σεβάστηκε ποτέ, ούτε καν οι σύμμαχοι μας!
    
Πώς είναι δυνατόν να βλέπει τους Τούρκους καθημερινά να παραβιάζουν από παντού τα σύνορα μας, κάνοντας ό,τι θέλουν, απειλώντας να πάρουν τα νησιά μας και όχι μόνο, να έρχονται τώρα να καταπατούν τις ΑΟΖ. της Κύπρου και τις δικές μας και αυτός αντί να επιδεικνύει τσαγανό και σοβαρότητα βγάζοντας καπνούς και αγανάκτηση όπως οφείλει να κάνει ως πρωθυπουργός μιας χώρας που κινδυνεύει να χάσει τα εδάφη της από τους εχθρούς της θέτοντας απαραβίαστες γραμμές, αντιμετωπίζει την απίστευτη αυτή  επιθετικότητα με αστεϊσμούς και ειρωνείες μιλώντας για σκύλους που τάχα γαβγίζουν, χαλαρός λες και δεν συμβαίνει τίποτα!!!   
     Και ρωτώ, είναι καλά αυτό το παιδί ή είναι μονίμως χαπακωμένο;

    
     Τέλος, πολιτικοί και μια ολόκληρη παράταξη με αριστερές καταβολές, όταν κατάφεραν με τους χειρισμούς τους να βρεθούμε σε αντίπαλο στρατόπεδο κι απέναντι σε έναν λαό ομοθρήσκων με παράδοση αιώνων φίλων μας όπως είναι οι Ρώσοι, στέλνοντας τους να γίνουν σύμμαχοι με τους μουσουλμάνους εχθρούς μας και έως χθες και δικούς τους εχθρούς, τι μπορούμε να πούμε, να περιμένουμε και να ελπίζουμε απ’ αυτούς;


Β. Αναγνώστου
Συγγραφέας- αρθρογράφος        

www.manifesto.com.gr


     Υ.Γ. Αύριο θα αναφερθώ σε ένα άρθρο, που δυστυχώς καταδεικνύει το επίπεδο κάποιων τοπικών θεσμών που είναι και ο καθρέπτης τελικά της σημερινής εικόνας της χώρας μας!         
     Αγαπητοί μου, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!!!                     

 

© Copyright 2013 - 2018 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!