Loading...

Η ΑΡΧΗ !

---------------------

 

     Επιτρέψατέ μου να πω ότι η ίδια η ζωή, μας έχει διδάξει ότι κάθε αρχή σε οτιδήποτε δημιουργικό είναι δύσκολη, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε πολιτικοοικονομικά και κοινωνικά θέματα που αφορούν την ζωή και το μέλλον των ανθρώπων.
     Δυστυχώς θα πρέπει να δεχτούμε μετά από μια μακρά καταστροφική περίοδο της χώρας μας αλλά και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ότι είμαστε αναγκασμένοι σαν λαός να δραστηριοποιηθούμε για να βρούμε λύσεις και διεξόδους, προκειμένου να προχωρήσουμε σε ριζοσπαστικές αλλαγές του πολιτικού και κοινωνικού μας συστήματος, γιατί αν δεν συμβεί αυτό έγκαιρα το μέλλον θα είναι καταστροφικό για την χώρα!
     Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στις συνέπειες που έχει υποστεί ο λαός μας έως σήμερα από τις απαράδεκτες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών, καθώς τις γνωρίζουμε όλοι και τις βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια στην καθημερινότητα μας, γι’ αυτό και θα περιοριστούμε στην συνέχεια σε κάποιες ελάχιστες από αυτές.

     Αυτό όμως που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε σαν λαός και που αποτελεί αναγκαιότητα για το μέλλον αυτού του τόπου είναι, η ύπαρξη μιας νέας κοινωνικής δύναμης και πολιτικής γενιάς, πολιτών άξιων όλων των κοινωνικών τάξεων και κλάδων,  που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε μια νέα τάξη πραγμάτων. Σε μια διαφορετική κοινωνία και ένα κράτος δικαίου που θα εκπροσωπείται πλέον από νέα πρόσωπα άμεμπτα και καταξιωμένα κοινωνικά, αλλά και από νέους ανθρώπους επιστήμονες που ο κάθε ένας στον χώρο του θα μπορούσε από το δικό του μετερίζι να προσφέρει αυτό που μπορεί και που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει αυτή την περίοδο η χώρα μας, δίχως να αποκλείουμε και την παρουσία κάποιων μικρών πολιτικών κομμάτων!

     Είναι όλοι αυτοί οι πολίτες που μπορούν να αποτελέσουν τον πυρήνα αυτού του κινήματος για να τους ακολουθήσουν οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, αυτοί που θα στηρίξουν την αλλαγή και που χρειάζεται τόσο πολύ αυτός ο τόπος!!!

    Ωστόσο βιώνοντας την περίοδο των μνημονίων και βλέποντας την συμπεριφορά της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων όπως και των τραπεζών έναντι των πολιτών, αναρωτιέται κανείς σαν πολίτης, ποιο μπορεί να είναι το μέλλον αυτής της χώρας !
    Δυστυχώς όπως διαπιστώνουμε όλοι καθημερινά, βλέπουμε ένα κράτος να επιτίθεται στους πολίτες του, εξαντλώντας τους με την ανηλεή φορολογική του πολιτική, οδηγώντας τους στα μονοπάτια της ανέχειας και της κοινωνικής απαξίωσης και κάποιους από αυτούς έως και στην παραβατικότητα, διότι αδυνατούν πλέον σαν πολίτες να είναι συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, τις τράπεζες και όλες τις άλλες προσωπικές, οικογενειακές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Αυτό βεβαίως που συμβαίνει δεν συγκινεί την κυβέρνηση ούτε φυσικά και τις τράπεζες που δίχως να διστάζουν, προχωρούν κάθε φορά σε κατασχέσεις των περιουσιών τους και των ελάχιστων εναπομείναντων καταθέσεών τους οδηγώντας τους στην απελπισία και κάποιους από αυτούς ακόμα και στον θάνατο!
     Αναφερόμαστε σε ανθρώπους αξιοπρεπείς που έχτισαν την ζωή τους μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο βάσει των εσόδων τους και των όποιων άλλων νόμιμων και φορολογημένων προσωπικών τους περιουσιακών στοιχείων, που έως πρότινος δεν άφηναν περιθώριο αμφισβήτησης του ήθους τους και της συνέπειάς τους ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους, που ντρέπονται σήμερα να κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους και τους γύρω τους.

Κανείς φυσικά από τους ως άνω δυο δεν δέχεται ότι η ευθύνη είναι δική τους!

     Ωστόσο η συμπεριφορά τους καταδεικνύει καθημερινά την αναλγησία τους που δίχως αναστολές δεν παύουν να προχωρούν εις τις προαναφερόμενες πράξεις.
     Πως μπορεί κάποιος να μη αναφερθεί στις πράξεις αυτού του κράτους όταν αυτό είναι υπεύθυνο 100 % γι’ αυτή την κατάντια του λαού μας. Επίσης ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπεύθυνες είναι τουλάχιστον οι τελευταίες κυβερνήσεις, που το οδήγησαν σ’ αυτή την τραγική κατάσταση.
     Οι 1.500.000 πολίτες φταίνε που βρέθηκαν άνεργοι και δεν έχουν τα προς το ζην ή οι υπόλοιποι εναπομείναντες εργαζόμενοι που έχουν χάσει έως και το 50% από τις αποδοχές τους; Φταίνε αυτοί οι πολίτες που βρέθηκαν εκτός του συστήματος υγείας και προσπαθούν να πληρώσουν με κάποια ψευτομεροκάματα ή από τις πενιχρές και κομμένες συντάξεις τους κατά 50%, την καθημερινή διατροφή τους, το ρεύμα τους, τα νοσήλια και τα φάρμακα τους για να μη πεθάνουν ή φταίνε όλοι οι άλλοι πολίτες (εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων) που αδυνατούν πλέον να πληρώσουν νέους φόρους και χαράτσια ακόμα και για τα σπίτια που μένουν αλλά και γι’ αυτά που δεν έχουν εισόδημα ή είναι γιαπιά;

Oι επιχειρηματίες φταίνε που δεν μπαίνουν πελάτες στα καταστήματα τους ή το κράτος και όλοι αυτοί που έκλεψαν τα χρήματα του λαού;

     Η απάντηση βεβαίως είναι ότι δεν φταίνε οι πολίτες και φυσικά δεν είναι δυνατόν μέσα από αυτά που συμβαίνουν, να έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τους όποιους απαράδεκτους έως και παραβατικούς κατά τον λαό επί πλέον φόρους, που απαιτεί κάθε φορά το κράτος.
     Είναι τόσα πολλά αυτά που διαδραματίζονται εις βάρος του λαού που θα χρειαζόντουσαν πολλές σελίδες να καταγραφούν, αλλά κρίνω ότι δεν χρειάζεται, γιατί μετά από έξι χρόνια ύφεσης και την οικονομική καταστροφή όλων των κλάδων της χώρας, τα γνωρίζουμε όλοι.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ που έχοντας ως δεκανίκι και τις τράπεζες, δείχνει να μη αντιλαμβάνεται ότι όλο αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ για τους ίδιους, αλλά θα το πληρώσει μαζί με αυτούς και ο Ελληνικός λαός!
    Σε σχέση με τις τράπεζες, θα πρέπει να πούμε επίσης ότι είναι απόλυτα υπεύθυνες για την σημερινή κατάσταση των δανειοληπτών, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια, έως και τις νύχτες χτύπαγαν τα τηλέφωνα των πολιτών, προσπαθώντας να βρουν πελάτες-θύματα, φορτώνοντάς τους με πολλαπλά και πέρα από την δυνατότητά τους προσωπικά και επιχειρησιακά δάνεια, με εξωπραγματικά επιτόκια από 10 έως και 20% (αν είναι δυνατόν) μη μπορώντας πλέον σήμερα να τα αποπληρώσουν οδηγώντας τους στα σημερινά αδιέξοδα.

     Επανερχόμενος στο κράτος, θα πρέπει να πούμε ότι η αναλγησία του πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια της λογικής διαλύοντας την κοινωνία μας, ενώ οδηγεί τους πολίτες στα άκρα. Επίσης είναι φανερό πλέον ότι οι όποιες κόκκινες γραμμές καταπατήθηκαν και οι ανοχές των πολιτών τέλειωσαν. Από εδώ και στο εξής αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί ιδιαίτερα και να μας φοβίζει είναι, να μη ζήσουμε καταστάσεις που δεν θα θέλαμε να τις σκεφτούμε καν και αναφέρομαι στις δυο πρόσφατες περιόδους του 1945-49 και 1967-74 !

       Μετά από όλα αυτά επιτρέψτε μου να πω, ότι βρισκόμαστε στη πλέον κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας.

     Ωστόσο θαύματα δεν γίνονται. Έχουμε μια κυβέρνηση ανήμπορη να διαχειριστεί τα θέματα του κράτους και μια αντιπολίτευση χαμένη μέσα στις συνιστώσες της, δίχως υπεύθυνο λόγο και πρόγραμμα, εξαπολύοντας απειλές προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμα και προς αυτούς που θα ήθελαν να επενδύσουν στην χώρα μας.
     Βεβαίως δεν σταματά σ’ αυτό, κατά περιόδους και όποτε αυτή κρίνει, εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα και τις όποιες διεκδικήσεις κάποιων κοινωνικών τάξεων και κλάδων, τους καλεί σε ΄΄επανάσταση΄΄ για να ρίξουν την κυβέρνηση!
     Αυτή σαν προτροπή αν δεν ήταν επικίνδυνη για την σταθερότητα του πολιτεύματος μας, θα την χαρακτήριζα ως μια κλασική γραφική συμπεριφορά. Προφανώς έχει χαθεί το μέτρο, δεν ξέρουν τι λένε και τι κάνουν και το μόνο που τους ενδιαφέρει και αυτούς είναι να βρεθούν την επόμενη ημέρα στην εξουσία.
    Μετά τα ως άνω αλλά και μετά από κάποιες θέσεις τους που δεν τις ξεκαθάρισαν ποτέ, έχω πεισθεί πλέον ότι ο λαός μας, δεν μπορεί να στηριχθεί δυστυχώς ούτε σ’ αυτούς. Ας ελπίσουμε να μη ζήσουμε στο μέλλον άλλη μια τραγωδία!
    Ωστόσο επειδή εναλλακτικές λύσεις προσώπων, αλλά και κομμάτων δεν υπάρχουν, όπως δεν θα υπάρξουν και στο μέλλον γιατί θα περιστρεφόμαστε γύρω από τα ίδια άτομα και κόμματα, θα πρέπει ο λαός να βρει τις διεξόδους του.
Είναι αυτό που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος να συμβεί και που πρέπει αυτή η προσπάθεια με οποιοδήποτε τίμημα να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί.
     Βάσει λοιπόν αυτής της Εθνικής ανάγκης που αποτελεί μονόδρομο πλέον για τον τόπο μας ας προχωρήσουμε σε μια πρώτη παρουσίαση των απόψεων, προτάσεων και θέσεών μας.

      Η πρώτη πρόταση μας είναι, μέσα από αυτή την ιστοσελίδα, να δημιουργηθεί αρχικά μια πολυσυλλεκτική ομάδα πολιτών που θα μπορούσε να εξελιχθεί στο πρώτο της στάδιο σε έναν δυναμικό φορέα, ικανό να διεκδικήσει και να διαφυλάξει τα δικαιώματα των πολιτών.

     Το αμέσως επόμενο στάδιο αυτού του φορέα εφ’ όσον τύχει κοινωνικής αποδοχής, θα είναι η μετεξέλιξή του σε ένα πολιτικό κίνημα.

    Σε ένα κίνημα που θα έχει ως στόχο να υπάρξουν ρηξικέλευθες αλλαγές στις δομές, στην λειτουργία αλλά και στην διακυβέρνηση του κράτους. Ένα κράτος που θα υπηρετεί τον λαό και θα τον εκπροσωπεί ως μια νέα δύναμη, που με σημαία τα δικά της οράματα, θα δημιουργήσει ένα κράτος δικαίου αφυπνίζοντας συνειδήσεις και επαναπροσδιορίζοντας αξίες και αρχές ξεχασμένες από όλους, αναλαμβάνοντας πλέον να αποκαταστήσει την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών, ενός κράτους που θα πρέπει πάντα να σέβεται τους πολίτες του και να συμπαρίσταται σ’ αυτούς επιλύοντας τα προβλήματά τους!

    Ήρθε επιτέλους η στιγμή να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός να απομακρύνει από την εξουσία τους γόνους των πολιτικών οικογενειών ή τους άλλους, αυτούς τους επαγγελματίες πολιτικούς που έκαναν επάγγελμά τους την πολιτική και που θα πούλαγαν ακόμα και την ψυχή τους για να φτιάξουν την ζωή τους μέσω αυτής, καταστρέφοντας δίχως δεύτερη σκέψη όχι μόνο τους συνανθρώπους τους αλλά και την πατρίδα τους.
    Αναφερόμαστε σ’ αυτά τα επώνυμα και ανώριμα παιδιά του πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας που δεν κατάφεραν ποτέ να ενηλικιωθούν ενώ κυβέρνησαν δυστυχώς την πατρίδα μας οδηγώντας την στη καταστροφή, δίχως να απαλλάσσουμε φυσικά και τους προκατόχους τους!Είναι αυτοί που τους επέτρεψε η συνείδηση τους να συνεργαστούν με όλους αυτούς τους διαπλεκόμενους πολιτικούς και τους πέριξ αυτών υπανθρώπων τους, που ως οπαδοί της μίζας, δεν δίστασαν να φτιάξουν τη ζωή τους κατακλέβοντας τον λαό μας. Όλα αυτά βεβαίως όπως και αυτά που θα ακολουθήσουν αφορούν αυτούς τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις όπως και τα υψηλόβαθμα στελέχη, που τοποθετήθηκαν εγκάθετα από αυτούς σε κυβερνητικές θέσεις, υπηρεσίες και φορείς απαραίτητους για την λειτουργία του κράτους, που αποφάσισαν να ξεπουλήσουν τις συνειδήσεις τους στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, για να φτιάξουν την ζωή τους και να καταστρέψουν την χώρα τους.

     Είναι όλοι αυτοί που πλέον όλων των άλλων συνεργάστηκαν και τάχθηκαν υπέρ της ανομίας των τραπεζών, παρέχοντάς τους δικαιώματα ικανά να καταληστεύουν τον λαό, καλυπτόμενες κάθε φορά πίσω από αυτά τα ανομολόγητα και παραβατικά άρθρα των ψιλών γραμμάτων των συμβάσεών τους, που δυστυχώς κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν υγιείς επιχειρήσεις και οικογένειες, καταλύοντας κάθε έννοια δικαίου!
      Είναι οι ίδιοι, αυτοί που ως γνώστες και δημιουργοί των οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων των επόμενων ημερών, προηγούμενοι πάντα των εξελίξεων, φρόντισαν για τον εαυτόν τους και τον περίγυρό τους μέσω του χρηματιστηρίου και άλλων πράξεων και αγορών να πλουτήσουν σε βάρος του λαού!
      Είναι αυτοί που εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις τους, συνεργάστηκαν και επέτρεψαν στις τράπεζες και στις χρηματιστηριακές εταιρίες, να περάσουν τους όποιους παραβατικούς όρους ήθελαν στις συμβάσεις τους, υπό την απόλυτη συνεργασία και ανοχή των χρηματιστηριακών αρχών και που κάποια στιγμή αυτή η ομάδα των διαπλεκομένων θα πρέπει να ελεγχθεί σε βάθος από τους εισαγγελείς, για να αποδοθούν ευθύνες και να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι με τις μεγαλύτερες των ποινών, γιατί οδήγησαν 1.500.000 επενδυτές μαζί με τις οικογένειες τους, δηλαδή, πάνω από τον μισό πληθυσμό της χώρας να χάσουν τους κόπους μιας ζωής, αλλοιώνοντας και καταστρέφοντας την κοινωνική και ταξική δομή του κράτους.
     Είναι αυτοί που ήταν πάντα μέσα στα πράγματα και που φρόντισαν με τον πλέον δόλιο και ανήθικο τρόπο να ξεγελάσουν τους πολίτες και να καρπωθούν τα χρήματά τους και τις περιουσίες τους οδηγώντας κάποιους από αυτούς έως και στον θάνατο.
     Είναι αυτοί και οι ημέτεροί τους που όταν τους πλησιάσεις η δυσωδία του πνεύματός τους και ο καλπάζων κομπασμός τους σε αποπέμπει από κοντά τους, ενώ τους ταυτοποιείς πλέον και τους κατατάσσεις στην κατώτερη βαθμίδα των έμβιων όντων.
     Είναι αυτοί που πήραν το αίμα των πολιτών σε συνεργασία με τους ιθύνοντες των τραπεζών και κάποιων πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων και το μετέτρεψαν σε παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό, αφήνοντας ταυτόχρονα τις τράπεζες να λεηλατούν τα όποια εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία των πελατών τους, πετώντας τους κυριολεκτικά στον δρόμο, για να έχουν την δυνατότητα την επόμενη ημέρα να πέσουν σαν τα κοράκια πάνω στις κατασχεμένες περιουσίες τους!
     Είναι αυτοί που πρέπει επιτέλους να τους πιάσει η τσιμπίδα του Νόμου, να δικαστούν και να βρεθούν πίσω από τα σίδερα της φυλακής για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη και να επιστραφούν στους θιγέντες τα όποια εναπομείναντα από τα κλεμμένα χρήματά τους ή να αποδοθούν αυτά στο κράτος!
     Ωστόσο παραμένοντας σ’ αυτόν τον χώρο και εστιάζοντας στις τράπεζες , αυτόν τον απερίγραπτο και αχαρακτήριστο κοινωνικό βραχνά των πολιτών που εκμεταλλεύονται με τον πλέον χείριστο τρόπο τους πολίτες, αλλά και στις θυγατρικές τους εταιρίες τις χρηματιστηριακές, που κατάφεραν επίσης να ρίξουν στον Καιάδα εκατομμύρια πολίτες, θα πρέπει να πούμε σ’ αυτούς που νοιώθουν ανήμποροι να τις αντιμετωπίσουν, ότι θα πρέπει να σπεύσουν πρώτοι κοντά μας να στηρίξουν τον αγώνα μας, γιατί μόνο μέσω του δικού μας κινήματος μπορούν να ελπίζουν πραγματικά στην επίλυση των προβλημάτων τους και αυτό, γιατί ανήκουμε σ’ αυτούς που θα αγωνιστούν ν’ αλλάξουν τα πράγματα σε σχέση με την απαράδεκτη, επικίνδυνη αντικοινωνική έως και παραβατική συμπεριφορά τους !
   Θα πρέπει κάποιοι επιτέλους να υπενθυμίσουν στους τραπεζίτες μας όπως επίσης και στην κυβέρνηση της χώρας, ότι τα χρήματα που διαχειρίζονται ανήκουν στον λαό και όχι σ’ αυτούς και αυτό θα το κάνει αυτό το κίνημα!
   Αν κάποια ημέρα αποφασίσουν οι πολίτες να πάρουν τα χρήματα τους, την επόμενη στιγμή μαζί τράπεζες και κυβέρνηση θα καταρρεύσουν, αυτό ας μη το ξεχνάνε ποτέ. Ας μη ξεχνάνε επίσης ότι στις κρίσιμες περιόδους οι λαοί αποφασίζουν και όχι οι κυβερνήσεις.

      Όταν οι λαοί πάρουν τις αποφάσεις τους οι κυβερνήσεις ακολουθούν ή πέφτουν και τότε αρχίζουν να αποδίδονται οι ευθύνες !

     Ας θυμούνται λοιπόν ότι είναι απλοί διαχειριστές του όλου συστήματος και ας καταλάβουν ότι ο κύριος λόγος της ύπαρξης τους είναι να σέβονται και να υπηρετούν τον λαό!

     Ο στόχος των τραπεζών θα πρέπει να είναι ένας, η εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι η εκμετάλλευση και η διαπόμπευση τους. Επίσης δεν είναι δυνατόν κάθε φορά, με την όποια παραβατική τους συμπεριφορά εξυπηρετώντας τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα, να οδηγούν τις σχέσεις τους στα άκρα με τους πολίτες, σε σημείο που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έως και εχθροί του λαού, ενώ ταυτόχρονα δεν έπαψαν ποτέ να τον απομυζούν και να θησαυρίζουν από αυτόν!

    Ένα κράτος δεν μπορεί ποτέ να ενδίδει στις τράπεζες, ούτε να εκβιάζεται από αυτές.

    Τέλος σε σχέση με τις τράπεζες, οι εκάστοτε κυβερνήσεις πρέπει να καταλάβουν, ότι έχουν ιερή υποχρέωση και καθήκον έναντι του λαού τους, να προασπίζουν τα συμφέροντα του επαναφέροντας αυτές στην τάξη εξασφαλίζοντας την γαλήνη των πολιτών, γιατί είναι απαράδεκτο και πέρα από κάθε λογική να απειλείται η κοινωνική συνοχή ενός κράτους από τις τράπεζές του, όταν αυτές οφείλουν το νομικό τους πλαίσιο στο ίδιο το κράτος!
    Είναι σημαντικό να πούμε, ότι οι αναφορές αυτής της ιστοσελίδας δεν πρέπει να εκληφθούν ως μια απλή στάση διαμαρτυρίας απέναντι σ’ αυτούς που μας κυβερνούν και αυτό είναι κάτι που ελπίζω στην πορεία να δοθεί η ευκαιρία σε όλους να το διαπιστώσουν. Είναι κάτι άλλο πολύ πιο σοβαρό, που έχει σαν στόχο να αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας αρχής, για όλους αυτούς τους πολίτες που καθημερινά αγωνιούν και θέλουν πραγματικά ν’ αλλάξουν την ζωή τους, δίνοντας τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια νέα κίνηση πολιτών, νέων προσώπων στον χώρο της πολιτικής, που με  καινοτόμες και επαναστατικές ιδέες και προτάσεις θα έχουν την δυνατότητα στο μέλλον ν’ αλλάξουν όχι μόνο τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, αλλά και την κοινωνική δομή του κράτους.
   Ωστόσο αυτός δεν είναι αυτοσκοπός, γιατί αυτό το δικαίωμα μπορεί να στο δώσει μόνο ο λαός, που φυσικά θέλει τον χρόνο του για να πειστεί και να αποφασίσει!

    Όλο αυτό όμως μπορεί να ξεκινήσει άμεσα ως ένα δυναμικό κίνημα διαμαρτυρίας, στοχεύοντας στην προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των θιγέντων πολιτών, καθορίζοντας την πορεία και τους στόχους του, που μεταξύ αυτών είναι ο ‘αμυντικός πόλεμος’ που θα πρέπει να διεξάγουμε ως μια νέα οντότητα απέναντι στις τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρίες.

    Είναι αυτός ο αγώνας που πρέπει να συμμετάσχουν και να βρεθούν στην αφετηρία του όλοι αυτοί οι πολίτες, που πλήρωσαν τις συνέπειες της παραβατικότητας των ως άνω, αλλά επίσης και αυτοί που δέχονται σήμερα τις όποιες διώξεις τους.
   Αν αυτή η κίνηση των πολιτών εξελιχθεί σωστά, κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα, τότε ανοίγονται νέοι ορίζοντες πρόσφοροι για κάτι μεγάλο!
   Αυτό βεβαίως που επιβάλλεται να κάνουμε εμείς έως να έλθει αυτή η στιγμή, είναι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να αγωνιστούμε ως ένας νέος φορέας, προκειμένου οι προαναφερόμενοι στόχοι μας να γίνουν πραγματικότητα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το θυμόμαστε κάθε στιγμή, αν θέλουμε να φτάσουμε και να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο.
   Είναι αυτό που πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν όλοι οι απαξιωμένοι πολίτες αυτής της χώρας, που δυστυχώς αυτή την περίοδο αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας.
    Για να συμβεί αυτό υπάρχει ένα προαπαιτούμενο που βεβαίως δεν νομίζω να ενοχλήσει κάποιον πολίτη ιδιαίτερα, εκτός από αυτούς που έχουν ιδιοτελείς λόγους.
    Πρέπει όλοι οι πολίτες να αφήσουν πίσω τους όλα τα χθεσινά πολιτικά κόμματα ν’ απαξιωθούν, όπως άλλωστε τους αξίζει να πάθουν.
Ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι έως σήμερα υπήρξαμε θύματα πολιτικής εκμετάλλευσης και ότι θα πρέπει πλέον να φροντίσουμε άμεσα να απεξαρτοποιηθούμε από αυτά, γιατί το μόνο που ήθελαν πάντα από εμάς ήταν να μας έχουν υποχείρια τους.
   Ας προβληματιστούμε πλέον σαν πολίτες και ας αναρωτηθούμε, έως πότε επιτέλους θα πρέπει να το ανεχόμαστε αυτό, είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούμε τι συμβαίνει γύρω μας για να αντιδράσουμε σαν λαός ;
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι τα πολιτικά κόμματα δυστυχώς όπως έχουν εξελιχθεί, υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων και των διαπλεκομένων και ότι στο μέλλον ο στόχος όλων των πολιτών θα πρέπει να είναι ένας, η καλυτέρευση των συνθηκών του τρόπου ζωής τους μέσω ενός νέου κοινωνικού συστήματος, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο συλλογικά και σε διαφορετική κοινωνική βάση, πέρα από την όποια ηγεμονία όλων των σημερινών κομμάτων, με την δημιουργία ενός κινήματος που θα ενώσει όλους τους Έλληνες!       
Πως θα φτάσουμε σ’ αυτό, είναι κάτι που θα αναφερθούμε σε επόμενες επαφές μας
.

     Είναι αυτό που πρέπει και επιβάλλεται να κάνουμε προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών κοινωνικοπολιτικών συνθηκών και των ανυπέρβλητων προβλημάτων του λαού μας, προκειμένου να υπάρξει στο μέλλον για όλους ένα κράτος δικαίου, που θα μπορεί να προσφέρει στους πολίτες του με τον πλέον δημοκρατικό και ακέραιο τρόπο αυτά που πρέπει και τους οφείλει.               
Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε δίπλα μας και όχι απέναντί μας και τον Δικαστικό κλάδο της χώρας, γιατί θα χρειαστούν οι παρεμβάσεις του μετά από όλα αυτά τα ανομολόγητα που έχουν συμβεί σε βάρος του λαού!
Είναι αυτός ο αγώνας που επιβάλλεται να βρεθούν στην αφετηρία του όλοι οι πολίτες, προκειμένου να ζήσουν στο μέλλον την αρχή του τέλους της κυριαρχίας όλων αυτών που κατάφεραν να θάψουν τα όνειρα και τις ελπίδες των απλών ανθρώπων και που όλοι μαζί θα πρέπει να δημιουργήσουμε πλέον την Νέα Ελλάδα.Είναι αυτό το κίνημα που θα αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας αρχής για το κράτος μας και τον λαό μας, φτάνει να γίνει κατανοητό από τους πολίτες , πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη του σ’ αυτή την ''μαύρη'' περίοδο της χώρας μας.

    Ας φροντίσουμε λοιπόν όλοι αυτό να γίνει πραγματικότητα, γιατί το οφείλουμε στην πατρίδα μας, στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές !

    Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι το κάλεσμά μας απευθύνεται προς όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και όλες τις κοινωνικές τάξεις της χώρας μας, εκτός των δυο άκρων και αυτών των 1000-2000 οικογενειών που εξακολουθούν έως και σήμερα να καθορίζουν τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις αυτού του τόπου.
Αναφερόμαστε φυσικά σ’ αυτήν την συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων που θα σπεύσει ν’ ανυψώσει τα δικά της τείχη απέναντι στον λαό διαφυλάσσοντας τα άνομα και δυσώδη συμφέροντά της.

Ένας λαός όμως ενωμένος και ένα κίνημα με ιδανικά και οράματα δεν αντιμετωπίζεται και η όποια προσπάθεια τους θα καταρρεύσει!
Ας αναρωτηθούμε λοιπόν σαν πολίτες αν θέλουμε να ζήσουμε σε μια διαφορετική κοινωνία, γιατί αν όντως είναι αυτό που ζητάμε, θα πρέπει να το αποδείξουμε με την συμμετοχή μας σ’ αυτό το κίνημα!

   Μετά τα ως άνω επιτρέψτε μου να πω ότι ήρθε η στιγμή πλέον οι πολίτες να ορθώσουν το ανάστημα τους και να αμυνθούν προτάσσοντας τον εαυτό τους απέναντι σ’ αυτή την λαίλαπα των καταστροφικών εξελίξεων, αναζητώντας τους υπεύθυνους για να παραπεμφθούν αλλά και να δημιουργήσουν ταυτόχρονα τις προοπτικές ν’ αλλάξει αυτή η χώρα!                                                                                    
   Ωστόσο η θέση μας είναι, ότι τίποτα απολύτως δεν μπορεί ν’ αλλάξει αν το κίνημά αυτό δεν αποκτήσει δύναμη, γι’ αυτό και το μέλλον του θα κριθεί τελικά από την συμμετοχή των πολιτών!

    Οι αναγνώστες αυτού του κειμένου έστω και αν σε αυτό το στάδιο έχουν κάποιες εύλογες απορίες, εφόσον συμφωνούν με τις θέσεις μας, θα πρέπει να μας εμπιστευτούν. Οι όποιες επιφυλάξεις τους θα αρθούν πολύ σύντομα, αυτό το υποσχόμαστε, όπως επίσης θα πρέπει να πω και να τονίσω ιδιαίτερα ότι οι στόχοι μας είναι ανιδιοτελείς και αυτό βεβαίως θα αποδειχθεί στο άμεσο μέλλον.
    Βεβαίως αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να αφήσουμε τον χρόνο να κυλίσει, περιμένοντας να δούμε στο αμέσως επόμενο διάστημα το ενδιαφέρον των πολιτών και αν θελήσουν όντως να συμμετάσχουν σ’ αυτόν τον κοινωνικό αγώνα, προκειμένου να αποφασίσουμε σε δεύτερο χρόνο αν το κίνημα μας μπορεί τελικά να οδηγηθεί στην επόμενη φάση, προχωρώντας πλέον σε άλλα επίπεδα ενημέρωσης και επικοινωνίας.

    Μετά από αυτό η πρόταση μας προς τους επισκέπτες της ιστοσελίδα μας είναι, να ενημερώσουν αρχικά το προσωπικό τους περιβάλλον και εν συνεχεία μέσω του δικού τους e-mail , face book, tweeter, κ.λ.π τους φίλους τους και τις όποιες άλλες επαφές τους, γνωστοποιώντας το site μας σ’ αυτούς και εκείνοι με την σειρά τους να επαναλάβουν το ίδιο. Έτσι δια αυτού του τρόπου, θα δοθεί η δυνατότητα σ’ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πολιτών να πληροφορηθεί την ύπαρξη αυτής της ιστοσελίδας αλλά και τους στόχους της.
    Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι κρίνεται απολύτως απαραίτητο, αυτοί οι πολίτες που θα θελήσουν να μας ακολουθήσουν αλλά και να ενημερωθούν στην συνέχεια για τους σκοπούς και την πορεία του κινήματος μας, να συμπληρώσουν την κάτωθι φόρμα, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα της επόμενης μεταξύ μας επικοινωνίας.
    Ωστόσο ανάλογα με τις εξελίξεις αν κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει και μια δεύτερη εναλλακτική πρόταση προκειμένου να φτάσουμε στην εφαρμογή και ολοκλήρωση των στόχων μας!

Τελειώνοντας επιτρέψτε μου να σας πω ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει και μια έκπληξη, ελπίζω αρεστή σε όλους!

 Πιστεύοντας πάντα στην αλλαγή  του φθαρμένου κοινωνικού μας συστήματος και στην εγκαθίδρυση μιας νέας τάξης πραγμάτων!


Με τον προσήκοντα σεβασμό απέναντι σε όλους τους Δημοκρατικούς πολίτες της χώρας.

Βασίλης  Αναγνώστου

www.manifesto.com.gr

© Copyright 2013 - 2020 21ος Αιώνας Το Μανιφέστο μιας σύγχρονης Κοινωνικής Επανάστασης!